Tisztességtelen, amit a magyarokkal tesznek – mondja az osztrák képviselő

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt politikusa szerint az uniós korrupciós ügyeknél kellene körbenéznie az Európai Parlamentnek.

2024. 01. 18. 20:03
Harald VilimskyMember of the European Parliament Harald Vilimsky delivers a speech during a Identity and Democracy Party meeting held at Beato convent, in Lisbon, on November 24, 2023. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sokszor gyanúsítanak azzal, hogy félig magyar vagyok, hiszen többször felszólaltam Magyarország mellett, ami nem így van. Én száz százalékban osztrák vagyok, de erős igazságérzetem is van, mert úgy gondolom, hogy az, ahogyan itt Magyarországgal és a magyar emberekkel bánnak, nem tisztességes – fakadt ki az Európai Parlament plenáris ülésén Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője.

A magyarok értékes részei az európai nemzetek családjának, és nem érdemlik meg, hogy úgy bánjanak velük, ahogyan bánnak velük. Tudom, hogy Orbán Viktor centralizációellenes politikát folytat. Ez egy politikai vélemény, csak egyetérteni tudok vele, és ez egy jó dolog. Orbán olyan politikát folytat, ahol az illegális migráció ellen beszél, ahol a menekültügyi visszaélések ellen beszél. Egy jobboldali Orbán a konzervatív értékek és a család mellett folytat politikát. Igaza van

– fogalmazott a jobboldali politikus. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ha valódi problémákkal akar foglalkozni az Európai Parlament, akkor nézzen körül Ursula von der Leyen és a korrupciósgyanús uniós vakcinabeszerzések körül, esetleg a brüsszeli korrupciós botrány háza táján kutakodjon.

Borítókép: Harald Vilimsky európai parlamenti képviselő (Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.