Trump semmi jót nem jósol a demokraták esetleges győzelme esetén

Donald Trump az amerikai gazdaság helyzetéről és a novemberi választás későbbi gazdasági hatásairól is beszélt.

Forrás: Breitbart2024. 01. 03. 17:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai történelem monumentális évnek néz elébe, írta a Breitbart Business, a jelöltek soha nem látott magasságokba emelik a tétet. A 2024-es amerikai elnökválasztás, melyet november 5-én tartanak, a 60. elnökválasztás lesz az Egyesült Államok történetében, mely nagy jelentőséggel bír, mutatott rá a cikk. Donald Trump volt elnök az interjúban elmondta, hogy amennyiben ismét megnyeri az elnökjelöltséget, teljes erővel száll versenybe olyan államokért is melyeket már évek óta nem sikerült behúzniuk a republikánusoknak.

 

Pellengéren a „Bidenomics”

Biden gazdaságpolitikájáról, az ún. Bidenomicsról az amerikaiak nagy többsége nem tudja, mit is takar pontosan, ezt Donald Trump sem tudta definiálni, de azt mondta, hogy ez a kifejezés nagyon rosszat tett Joe Bidennek. 

„Az álhírmédia jött ki vele, és nem is volt különösebben jó, de neki tetszett ez a kifejezés, és használta is” – mondta a volt elnök. „A Bidenomics a lakosság körében inflációt jelent és rossz gazdaságot, magas adókat, de szerintem káoszt és hülyeséget jelent”.

President Biden Delivers Remarks On Bidenomics In Milwaukee
Fotó: Getty Images/Scott Olson

A Fehér Ház vágyálmait félretéve Trump szerint a Bidenomics kifejezés nem hatékony márkaépítés, így örömmel látja, hogy a Fehér Ház azt leporolta. A volt elnök egy lépéssel tovább is ment, és ezúton is figyelmeztette Amerikát, hogy a demokraták győzelmük esetén adóemeléseket fognak végrehajtani.

Hogyan bírnák ezt az amerikai családok, akiket már így is szorongat a Biden-infláció?

– tette fel a kérdést. 

 

A Fed is beszállhat a választási küzdelembe

Arra a kérdésre, hogy szerinte az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) és Jerome Powell elnök kifejezetten azért csökkenti-e a kamatlábakat, hogy segítsen Joe Bidennek (vagy egy másik demokratának) megnyerni a választásokat, a volt elnök ezt válaszolta:

Igen, azt hiszem, megteszik

– mondta.

Sosem voltam nagy rajongója ennek a fickónak

– mondta a jegybank elnökéről. Ha Powell pedig ezt tenné, az nyilvánvalóan felérne a választásokba történő beavatkozással, ismerte el Donald Trump. De várjuk ki, hogy az idei év beinduljon, tette hozzá.

Jerome Powell, a Fed elnöke Fotó: Manuel Balce Ceneta/AP Photo

Trump depressziót vizionál

Az interjúban a volt elnök többször is meglebegtette az ország jelenlegi rossz gazdasági helyzetét. 

Ha nem nyerek, depresszió lesz a vége

– hangsúlyozta Trump. 

Az interjúban az ún. csatatér államokban jósolt kemény választási küzdelem mellett Trump elmondta, hogy szerinte a Minnesotában élő nagyszámú muszlim lakosság szavazataiba fog kerülni a Hamász Izrael elleni terrortámadásának a Biden-adminisztráció általi rossz kezelése.

A volt elnök szarkasztikusan csak „Mr. Scranton” néven említette Bident, utalva arra, hogy a jelenlegi elnök rendszeresen hivatkozik a pennsylvaniai munkásvárosban töltött gyermekkorára. 

A szópárbaj mellett tehát a küzdelem is egyre fokozódik. 2024 az amerikai belpolitika forró éve lesz.

Borítókép: Donald Trump volt elnök felszólal egy kampánygyűlésen 2023. december 16-án Durhamben (Fotó: AP Photo/Reba Saldanha)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.