Újabb hajót támadtak meg a húszik

A megtámadott olajszállító tartályhajó lángokban áll.

Forrás: Reuters2024. 01. 26. 21:44
null
Vörös-tenger, 2024. január 23. Az amerikai haditengerészet által közzétett felvételen jemeni húszi célpontok elleni bevetésre indul egy harci gép az amerikai haditengerészetnek a Vörös-tengeren állomásozó Dwight D. Eisenhower repülõgép-hordozójáról 2024. január 22-én. Reggelre virradóan a brit és az amerikai légierõ közös akciót hajtott végre a jemeni húszi lázadók katonai létesítményei ellen a fõváros, Szanaa térségében. MTI/EPA/Amerikai haditengerészet/Kaitlin Watt Fotó: Kaitlin Watt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jemeni húszik pénteken azt közölték, hogy haditengerészeti erőik „a brit Marlin Luanda olajszállító tartályhajót” célozták meg az Ádeni-öbölben, és tűz ütött ki.

Számos megfelelő haditengerészeti rakétát használtak – közölte Jahja Szarea húszi katonai szóvivő közleményében. 

A hírek szerint az olajszállító tartályhajó lángokban áll, és egy olajszennyezés veszélyeztetheti a régió ökológiai stabilitását.

Borítókép: Az amerikai haditengerészet által közzétett felvételen jemeni húszi célpontok elleni bevetésre indul egy harci gép az amerikai haditengerészetnek a Vörös-tengeren állomásozó Dwight D. Eisenhower repülőgép-hordozójáról 2024. január 22-én (Fotó: MTI/EPA/Amerikai haditengerészet/Kaitlin Watt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.