A tengerből mentették ki a helikopterbaleset túlélőit + videó

Lezuhant egy helikopter szerdán Norvégia partjainál, hat utasát a skandináv állam mentőszolgálatának sikerült kimentenie a tengerből.

Forrás: MTI2024. 02. 29. 6:41
null
Edremit, 2016. február 8. Vízbe fulladt migránsok holttesteit keresi a török parti õrség helikoptere Edremit környékén 2016. február 8-án, miután elsüllyedt egy migránsokat a görög Leszbosz-szigetre szállító hajó a Balikesir török tartományban fekvõ város partjainál. Két migránsokkal teli hajó is elsüllyedt a török partoknál, a halálos áldozatok száma legalább harmincnégy. (MTI/EPA) Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A norvég Közös Mentési Koordinációs Központ közlése szerint a helikopter még vészjelzést adott le, mielőtt eltűnt volna a radarképernyőkről.

A mentőszolgálat nem sokkal korábban az X-en számolt be arról, hogy embereket észleltek a vízben, és megkezdték kimentésüket.

Légiközlekedési adatok több mentőhelikoptert is jeleztek nyugatra Bergentől egy sziget térségében. Bergen Norvégia második legnagyobb városa, a skandináv állam tengeri gáz- és olajkitermelésének központja.

A helikopter Heidi Wulff Heimark cégvezető a Stavanger Aftenblad napilapnak adott nyilatkozata szerint a Bristow Norway vállalathoz tartozott, amely munkások oda-vissza szállításával foglalkozik a szárazföld és az északi-tengeri olajfúrótornyok között.

A mentőszolgálat egyik szóvivője a TV2 helyi televíziónak arról számolt be, hogy a baleset idején heves széllökések voltak a térségben.

2016-ban egy olajfúrótoronyról visszatérő Airbus Super Puma zuhant le nagyjából ugyanabban térségben. A fedélzeten lévő 13 ember életét vesztette. A baleset miatt felfüggesztették a típus használatát a norvég olaj- és gáziparban.

Borítókép: Helikopter (MTI/EPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.