Csak a szokásos: Joe Biden megint eltévedt + videó

Az amerikai elnök a jordán király látogatása során a protokollszolgálat által a padlóra kirakott nyomok segítsége nélkül nem tudta kitalálni, hova álljon a csoportképhez.

Forrás: NBC News2024. 02. 13. 11:10
BIDEN, Joe; II. ABDALLÁH; BIDEN, Jill
Washington, 2024. február 12. Joe Biden amerikai elnök (k) és a felesége, Jill Biden (j2) II. Abdalláh jordániai királyt (b2), a feleségét, Rania királynét (j) és Huszein trónörökös herceget (b) fogadja a washingtoni Fehér Ház északi bejáratánál 2024. február 12-én. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök hétfőn találkozott II. Abdalláh jordán királlyal a Fehér Házban: tárgyalásokat folytattak az Izrael és a Hamász közötti háború során foglyul ejtett túszok szabadon bocsátásáról, valamint Washington bírálta Izrael tervezett szárazföldi támadását a gázai Rafah város ellen, írta az NBC  News. A mostani volt az első találkozó a két vezető között azóta, hogy három amerikai katona meghalt egy dróncsapásban a múlt hónap végén egy jordániai katonai bázison.

A látogatás képei emellett más okból is bejárták a nemzetközi sajtót. Az amerikai elnök ugyanis a jordán király látogatása során a protokollszolgálat által a padlóra kirakott nyomok segítsége nélkül nem tudja már, hogy hova álljon a csoportképhez.

Miután befejezte beszédét, elbújt a vendég háta mögé, és nem tudta, merre menjen.

A sajtótájékoztatón ismét hozta a formáját az amerikai elnök, még a jordán király sem tudta követni Biden tétovázását, és egy pillanatra el is vesztette szem elől.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (k) és a felesége, Jill Biden (j2) II. Abdalláh jordán királyt (b2), a feleségét, Rania királynét (j) és Huszein trónörökös herceget (b) fogadja a washingtoni Fehér Ház északi bejáratánál 2024. február 12-én (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.