Kiderült, mi köze a milánói Inter meccsének az oroszok elleni szankciókhoz

Navalnij halála után még nehezebb lesz a helyzet. Ezt mondta az európai ország elnöke egy televíziós interjúban.

2024. 02. 18. 12:56
Inter v Juventus - Serie A Federico Gatti öngól
MILAN, ITALY - FEBRUARY 04: Federico Gatti (4) of Juventus reacts during the Italian Serie A football match between Inter and Juventus at San Siro Stadium in Milan, Italy on February 4, 2024. Piero Cruciatti / Anadolu (Photo by Piero Cruciatti / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu/AFP/Piero Cruciatti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tragikus, amikor egy fiatal ember életét veszti. Ezt mondta az orosz ellenzéki politikus halálával kapcsolatban a szerb köztársasági elnök.

NYEMCOV, Borisz; NAVALNIJ, Alekszej
2020. február 29-i kép Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőről a Borisz Nyemcov volt orosz miniszterelnök-helyettes elleni merénylet ötödik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Moszkvában (Fotó: MTI/AP/Pavel Golovkin)

Alekszandar Vucsics a szerb Prva Televízió vendége volt a vasárnap délelőtti műsorban. 

A balkáni államfő Navalnij haláláról szólva, úgy fogalmazott:

Nem akarok belemenni ebbe, nem vagyok nyomozói szerv, s nem is vagyok olyan okos, mint mindenki más a világon, akik előre tudnak mindent. Ez a politikai elemzőknek való ügy, nem pedig egy ország elnökének. Még nehezebb lesz ezután a helyzetünk? Nincs kétségem efelől

 – válaszolt a műsorvezető kérdésére a szerb elnök.

Az uniós tagjelölt ország számára az ukrajnai háború kezdete óta felróják, hogy miért nem vezet be szankciókat Oroszország ellen. Belgrád eddig határozottan ellenezte, hogy büntetőintézkedéseket foganatosítson Moszkva ellen. Vucsics a szankciós politikával kapcsolatban a vasárnapi interjúban a labdarúgásból hozott példát.

Mi megosztottak vagyunk, ha egy Inter–Milan mérkőzést nézünk, de ugyanúgy állunk hozzá a dolgokhoz. Mi nem szeretjük meghallgatni az argumentumokat sem. Szeretünk szurkolói hozzáállást tanúsítani, s mindent, ami tetszik nekünk, azt elfogadjuk, ami meg nem, azt elutasítjuk

– fejtette ki a köztársasági elnök.

Alekszandar Vucsics abban viszont biztos, hogy a nyomásgyakorlás folytatódik majd a szankciók kérdésében. 

Borítókép: Inter–Juventus labdarúgó-mérkőzésen a milánói San Siro Stadionban, 2024. február 4-én (Fotó: AFP/Anadolu/Piero Cruciatti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.