Kifütyülték az izraeli úszót Dohában

Kínos incidens zavarta meg az úszó-világbajnokság záró napját Katar fővárosában, Dohában. A tömeg kifütyülte a 400 méteres női vegyesúszás ezüstérmesét, az izraeli színekben versenyző Anastasia Gorbenkót a verseny utáni nyilatkozata közben. Az eset nem egyedi: nemrég az ír kosárlabda-válogatott nem volt hajlandó kezet fogni izraeli ellenfelével.

2024. 02. 19. 11:02
SWIM-WORLD-2024 China's Bingjie Li (C) competes in a heat of the women's 400m freestyle swimming event during the 2024 World Aquatics Championships at Aspire Dome in Doha on February 11, 2024. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: OLI SCARFF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politika ismét beférkőzött a sportba. A katari Dohában megrendezett úszó-világbajnokság záró napján a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében az izraeli színekben versenyző Anastasia Gorbenko szerezte meg az ezüstérmet, de a verseny utáni interjú közben a nézők kifütyülték – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat. Bár a fogadtatás nem volt túl kedves, ez aligha tudta letörni az izraeli úszó örömét, aki ezen a távon először szerzett világbajnoki érmet.

Nem ez volt azonban az első eset az elmúlt időszakban, amikor izraeli sportolókkal megalázó módon bántak. Nemrég az ír női kosárlabda-válogatott nem volt hajlandó kezet fogni az izraeli női válogatottal a 2025-ös női EuroBasket selejtező első mérkőzése előtt a lettországi Rigában – írta meg a CNN amerikai hírtelevízió.

Sok éve vagyok a sportban, még soha életemben nem láttam ilyesmit

− mondta Saron Drucker, az izraeli csapat vezetőedzője a mérkőzés után, amelyen egyébként harmincpontos vereséget mértek az írekre.

 

Borítókép: Úszók a dohai vizes világbajnokságon (Fotó: AFP/Oli Scarff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.