Oroszországban havi szinten lassult a termelői árcsökkenés januárban

Az éves összevetésben a növekedés gyorsult december után.

Forrás: MTI2024. 02. 22. 9:39
null
People walk past the Russian Foreign Ministry headquarters after a heavy snowfall in Moscow on February 15, 2024. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP) Fotó: Alexander NEMENOV / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországban lassult a termelői árak csökkenése havi szinten, az éves szintű növekedés viszont gyorsult januárban – írja az MTI.

Az orosz statisztikai hivatal kimutatása szerint januárban a havi szintű termelői árcsökkenés 1,4 százalékra mérséklődött a decemberi 3,1 százalékról. Eközben éves összevetésben a növekedés 19,4 százalékra gyorsult a decemberi 19,2 százalék után.

A múlt héten közöl adatok szerint december után januárban is 7,4 százalék volt az éves infláció Oroszországban, ezzel már a hetedik egymást követő hónapban állt a 4 százalékos jegybanki inflációs cél fölött. Havi összevetésben a fogyasztói áremelkedés 0,9 százalék volt januárban a decemberi 0,7 százalék után.
 

Borítókép: Emberek sétálnak az orosz külügyminisztérium székháza előtt a nagy havazás után Moszkvában 2024. február 15-én (Fotó: AFP/Alexander Nemenov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.