Füvezéssel kampányolnak a demokraták

A marihuána legalizálásának lehetőségével kampányol Joe Biden amerikai elnök, csak hogy több szavazót csábítson magához. Azzal, hogy a marihuánát egy kedveltebb, enyhébben szigorított kategóriába helyezné a fiatalokat célozza meg az idősödő elnök.

2024. 03. 16. 7:37
Legalization of Cannabis in Germany
Cannabis plants are growing indoors in Berlin, Germany, on February 25, 2024. The government is planning to legalize the use of cannabis and allow the home cultivation of a maximum of three plants per person. (Photo by Emmanuele Contini/NurPhoto) (Photo by Emmanuele Contini / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamala Harris alelnök egy nemrégiben tartott fehér házi rendezvényen a marihuánára vonatkozó jelenlegi korlátozásokat kritizálta, és „abszurdnak" minősítette azokat. 

Kamala Harris amerikai alelnök egy kerekasztal-beszélgetésen beszél a marihuánareformról a Fehér Ház Roosevelt termében 2024. március 15-én Washingtonban. (Fotó: Kent Nishimura / AFP)
Kamala Harris amerikai alelnök egy kerekasztal-beszélgetésen beszél a marihuánareformról a Fehér Ház Roosevelt termében 2024. március 15-én Washingtonban. (Fotó: Kent Nishimura / AFP)

Harris izgatottan várja az amerikai drogellenes hatóság (DEA) döntését a marihuána esetleges átkategorizálásáról, írja a Politico brüsszeli hírportál.

Kíváncsian várjuk a DEA döntését

 – jelentette ki Harris alelnök. A vita középpontjában az állt, hogy a marihuánát a jelenlegi I. jegyzékből egy kevésbé szigorú kategóriába sorolnák át. Ez azért fontos, mert a marihuána jelenleg ugyanolyan kategóriába tartozik, mint az LSD és a heroin, ami azt jelenti, hogy szerintük semmilyen elfogadható orvosi célja nincs.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban már beszámolt, az amerikai drogellenes hatóság nem rajong Joe Biden amerikai elnök legújabb kampányötletéért. Az idős államfő a marihuána enyhébb szövetségi besorolásának lehetőségét lengette be évértékelő beszédében, a szakértők szerint azonban ez veszélyes lépés.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Emmanuele Contini / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.