Lakott területen landolt egy férfi holtteste, miután kizuhant a hőlégballonból

Életét vesztette egy ausztrál férfi hétfőn, miután kiesett egy hőlégballon kosarából Ausztrália második legnagyobb városa, Melbourne felett – jelentette a Victoria állam rendőrsége.

Forrás: MTI2024. 03. 18. 11:03
Hot,Air,Balloon,Above,High,Mountain,At,Sunset,,Filtered,Background, hőlégballon
1130686337 Fotó: AppleZoomZoom
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hőlégballon hajnalban szállt fel Melbourne egyik északi külvárosából, és nagyjából 30 percig volt a levegőben utasaival, amikor a baleset megtörtént. A férfi holttestét lakott területen találták meg, a hőlégballon onnan több kilométerre, biztonságban ért földet.

A rendőrség egyelőre balesetként kezeli halálesetet, de még meghallgatják a szemtanúkat, illetve a többi utast és a jármű irányítóját is.
Az Ausztrál Hőlégballon-szövetség és a nemzeti kereskedelmi hőlégballon társaság részvétét fejezte ki a férfi családjának és hozzátartozóinak.

Közleményükben kiemelték, hogy a hőlégballonok kosarait a biztonságot szem előtt tartva tervezték, kifejezetten azért, hogy megakadályozzák az utasok véletlenszerű kiesését. „Az utasokat és a pilótát érthető módon megrázta ez a tragédia, az üzemeltető ezért pszichológiai támogatást és tanácsadást biztosít minden érintett számára” – fűzték hozzá.

Az esetet a munkavédelmi és a repülésbiztonsági felügyeletek is vizsgálják.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: AppleZoomZoom)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.