Migránsinvázió az Egyesült Államokban – nagy a baj a határon + videó

Az amerikai–mexikói határon felhúzott határfalon egy rés keletkezett, melyen özönlenek be a migránsok.

Forrás: Breitbart2024. 03. 18. 11:05
null
Lukeville, 2023. december 13. Illegális bevándorlók jutnak be az Egyesült Államokba a mexikói határkerítésen levõ résen át az arizonai Lukeville településnél 2023. december 12-én. December elején az amerikai-mexikói határszakaszon ismét 10 ezerre emelkedett a naponta feltartóztatott migránsok száma. Az amerikai hatóságok októberben és novemberben mintegy 475 ezer embert vettek nyilvántartásba illegális határátlépés miatt, 60 ezer ember pedig úgy lépte át a határt, hogy nyilvántartásba venni sem tudták õket. MTI/EPA/Allison Dinner Fotó: Allison Dinner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb videófelvétel került nyilvánosságra, mely Joe Biden amerikai elnök kudarcot vallott migrációs politikájára utal. A Breitbart amerikai hírportál által közzétett felvételen ugyanis az látható, hogy Mexikó és az amerikai Arizona állam között felhúzott határfalon egy rés keletkezett, melyen özönlenek be a migránsok.

A határőrség jelentései szerint Tucson városában több mint tízezer migránst fogtak el a múlt hét folyamán, ám a március első felére vonatkozó adatok még aggasztóbbak: a hónap első két hetében közel 23 ezer határsértőt jelentettek. A hírportál egyúttal arra hívta fel a figyelmet, a migránsok fotókat és videókat tesznek közzé a közösségi oldalakon, így ösztönözve másokat arra, hogy az Egyesült Államok felé vegyék a irányt.

Borítókép: Illegális bevándorlók jutnak be az Egyesült Államokba a mexikói határkerítésen levő résen át az arizonai Lukeville településnél 2023. december 12-én (Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.