Trump szerint háborús övezet van Amerikában + videó

Joe Biden amerikai elnököt tette felelőssé a migránsbűnözés miatt Donald Trump. A volt elnök szerint Biden kezéhez számtalan ártatlan áldozat vére tapad.

Forrás: Fox News2024. 03. 01. 7:40
Former President Trump Holds Campaign Rally In North Charleston, South Carolina
NORTH CHARLESTON, SOUTH CAROLINA - FEBRUARY 14: Republican presidential candidate, former U.S. President Donald Trump gestures to supporters after speaking at a Get Out The Vote rally at the North Charleston Convention Center on February 14, 2024 in North Charleston, South Carolina. South Carolina holds its Republican primary on February 24. (Photo by Win McNamee/Getty Images) Fotó: Win McNamee/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt amerikai elnök háborús övezetté nyilvánította a mexikói határt. Szerinte mindez Joe Biden elnök vezetése miatt történik. Sajnálkozását fejezte ki a mexikói elnök, Andres Manuel Lopez Obrador együttműködésének hiánya miatt, és kritizálta a határ menti államok demokrata kormányzóit. A politikus szerint migránsözön tapasztalható a helyszínen.

TRUMP, Donald; HALEY, Nikki
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóihoz beszél a dél-karolinai Columbiában tartott kampánygyűlésén 2024. február 24-én, a Republikánus Párt Dél-Karolina államban rendezett előválasztásának napján. Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik

Egy exkluzív  interjú során a texasi Eagle Pass határán – ahol a volt elnök a nap elején személyesen is járt, miközben Biden elnök tisztviselőkkel találkozott Brownsville-ben egy sokkal csendesebb helyen – Sean Hannity műsorvezető arra figyelmeztetett, hogy a migránsok a következő 9/11-et vagy még rosszabbat is tervezhetnek – írja a Fox News amerikai hírcsatorna.

Trump elmondta: a migránsok közül többen az Egyesült Államokkal rivális országokból érkeznek, olyanokból, mint Irán, Kína, Oroszország vagy Afganisztán.

Sokan érkeznek Iránból

 – mondta. Hozzátette:

Sokan érkeznek olyan helyekről, ahol most harcolunk.

A volt amerikai elnök kiemelte, hogy az Egyesült Államok határa maga is csatatérré vált.

És Mexikó nem tesz semmit, hogy segítsen nekünk. Hagyják, hogy a karavánok akadálytalanul jöjjenek... Valamit tenni kell

 – mondta Trump.

Válaszolt a jogvédők állításaira is, miszerint sok migránscsalád, akik menedéket és jobb életet keresnek, háború sújtotta országokból érkeznek. Rámutatott ehelyett arra, hogy a San Diegó-i szektorba átlépő több ezer kínai bevándorló közül sokan olyan korban vannak, amikor harcolni tudnak.

Nem látsz nőket és nem látsz sokkal idősebb férfiakat sem. 18–25 vagy 26 évesek

 – mondta Trump, és azt is állította, hogy sok migráns érkezik Jemenből. A Kongói Demokratikus Köztársaságból érkezők pedig nagyrészt az ország börtöneiből jönnek.

Donald Trump azt mondta Hannitynek, hogy szerinte a migránsokkal jobban bánik a kormány, mint az amerikai veteránokkal, mondván, sokuknak hosszasan kellett várnia az egészségügyi ellátásra, miközben a migránsokat ingyenesen kezelik.

Ha illegálisan jössz be országunkba, kapsz dolgokat, és ezért jönnek: olyan nagy az ösztönzés

 – hangsúlyozta.

Trump szintén szembeállította Texas migrációra adott válaszát Greg Abbott kormányzó alatt a többi határ menti állammal, azokkal, ahol demokrata kormányzók vannak. Különösen Gavin Newsom kaliforniai kormányzót és Katie Hobbs arizonai kormányzót kritizálta, mondván, Newsom szörnyű munkát végzett, amikor migránsok milliói léptek be az államba.

Arizonát problémának nevezte a határ szempontjából, Hobbst pedig nagyon liberálisnak minősítette.

Trump azonban dicséretben részesítette az egyik demokrata tisztviselőt, Eric Adams New York-i polgármestert, aki elmondása szerint megpróbálja kezelni a migránshullámot, amely megterhelte a város erőforrásait, és bűnözési hullámhoz vezetett.

Csütörtökön a határon tett kijelentései során Trump azzal vádolta meg Joe Bident, hogy felelős az erőszakos migráns-bűncselekményekért. Szerinte az elnök kezéhez számtalan ártatlan áldozat vére tapad.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök 2024. február 14-én North Charlestonban, Dél-Karolinában (Fotó: Getty Images/Win McNamee)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.