Brüsszel megvédi a katonáit: nem függesztették fel Donáth Anna mentelmi jogát

Kéz kezet mos.

2024. 04. 11. 16:57
HZ1_3690
20220403 budapest mujegpalya ellenzeki kormany varo havran zolta Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön került az Európai Parlament plenáris ülése elé Donáth Anna mentelmi jogának felfüggesztése, illetve az erről szóló szavazás. A képviselők nagy többsége elutasította az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelmet.

Ez azért nem meglepő, mert értesüléseink szerint a kérelem „ne függesszék fel” ajánlással került az Európai Parlament jogi bizottságától (JURI) a plenáris elé.

Az ellenzéki politikus ügye Polt Péter legfőbb ügyész indítványa mentén került a jogi bizottság naptárába. A képviselő mentelmi jogának felfüggesztését hivatalos személy elleni erőszak miatt kérvényezték.

A hivatalos menetrend szerint az érintett képviselő kérheti meghallgatását, illetve végső soron az Európai Parlament plenáris ülése hozhat döntést az ügyben a JURI javaslata alapján.

Lapunk információi szerint Donáth azzal védte magát, hogy politikai ügynek nevezte a mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló hatósági kérést. Az ügy azért kerülhetett az Európai Parlament plenáris ülése elé „ne függesszék fel” ajánlással, mert a bizottság elfogadta a képviselő védekezését.

Borítókép: Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvénye, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján. (Fotó: Havran Zoltán) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.