Dicsérő szavakkal illette Magyarországot a belga liberális kormányfő

Sokat várnak a magyar EU-elnökségtől Brüsszelben.

Forrás: Mandiner2024. 04. 19. 10:03
Alexander De Croo belga miniszterelnök sajtóértekezletet tart a január elején kezdődött féléves belga EU-elnökség első három hónapjának eredményeiről Brüsszelben 2024. április 12-én. Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander De Croo belga liberális miniszterelnök Magyarország elkötelezettségét méltatta az EU versenyképességi és közös piaci céljai melletti kiállás miatt.

Nagyon örülök annak, hogy a magyar EU-elnökség nagyon világosan a fő céljai közé vette fel

– jelentette ki a belga kormányfő az EU versenyképességi agendája kapcsán, írja az Euractiv.

Az Európai Unió versenyképességéről szóló jelentést Enrico Letta korábbi olasz baloldali miniszterelnök állította össze az elmúlt hónapokban. Ennek kapcsán Letta Budapesten találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, akivel egyeztettek az EU jövőjéről és lehetőségeiről vallott elképzelésekről. Egy az Euractivnak nyilatkozó uniós diplomata szerint 

Orbán »nagyon pozitív« volt Letta javaslataival kapcsolatban.

Az Euractiv idézi Orbán Balázst, a magyar kormányfő politikai igazgatóját is, aki szerint Magyarország hajtóerő lesz az EU versenyképességének javításában. Ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy sok téma, amit föderalizáltak az EU-ban, végül káoszba torkollik, utalva például a migráció ügyére – szúrta ki a Mandiner.


Borítókép: Alexander De Croo belga miniszterelnök sajtóértekezletet tart a január elején kezdődött féléves belga EU-elnökség első három hónapjának eredményeiről Brüsszelben 2024 (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.