Erről tárgyalt Szijjártó Péter az ukrán elnöki hivatal vezetőjével

A miniszter szerdán Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel is megbeszélésen vesz részt.

2024. 04. 02. 17:09
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma újra telefonos egyeztetésre kerítettünk sort Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, melynek keretében áttekintettük a kárpátaljai magyar nemzeti közösség jogaival kapcsolatos helyzetet – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán egy bejegyzésben.

Az ungvári találkozónkon elhatározott közös munka folyamatban van, az akkor létrehozott közös munkacsoport újabb online egyeztetőjére csütörtökön kerül sor, melyen reményeink szerint előrehaladást tudunk elérni. Áttekintettük az ukrán–magyar határon zajló infrastrukturális fejlesztéseket is, ahol megállapítottuk, hogy azok jó ütemben haladnak ugyan, de határozottan szükséges a felgyorsításuk a rendkívül hosszú várakozási idők miatt kialakult méltatlan helyzetek felszámolása érdekében

– fogalmazott a tárcavezető, majd hozzátette, hogy holnap Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel is megbeszélésen vesz részt a NATO külügyminiszteri tanácsülés keretében.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.