Joe Biden már azt sem tudja, mit ír alá

Ellentmondásba keveredett saját magával az amerikai elnök, Joe Biden, miután már arra sem emlékezett, hogy ő írt alá egy, a húsvétot semmibe vevő kiáltványt.

Forrás: FoxNews2024. 04. 02. 15:00
Joe Biden amerikai elnök 2024. március 29-én felszáll az Air Force One-ra a marylandi Andrews-i közös bázison. Fotó: Brendan Smialowski Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mike Johnson, amerikai képviselőházi elnöknek kétségei vannak afelől, hogy Joe Biden elnök teljesen megértette-e, amit csinál, amikor aláírta azt a kiadványt, amely március 31-ét, azaz az idei húsvéttal azonos napot a transzneműek napjává nyilvánította.

Amikor erről kérdezték az elnököt a Fehér Ház húsvéti rendezvényén, Biden azzal vádolta az újságírót, hogy teljesen tájékozatlan, majd visszavágott, hogy nem árulta el a húsvétot és nem írt alá ilyesmit.

Az elnöki dokumentum azonban így szól: „Én, ifjabb Joseph R. Biden… ezennel kihirdetem 2024. március 31-ét a transzneműek láthatóságának napjává”.

Johnson egy interjúban rámutatott az eltérésre, és arra is, hogy a vita újabb jele annak, hogy elnök mentális egészsége erősen megkérdőjelezhető.

Nos, ez a saját aláírása a dokumentumon. Ezért tettük közzé. A bizonyítékok magukért beszélnek, ahogy a tárgyalóteremben szoktuk mondani. Nagyon valószínű, hogy azt sem tudja, mit ír alá

– jelentette ki Mike Johnson.

Borítókép: Joe Biden memóriája a jelek szerint kihagy (Fotó: AFP/Brendan Smialowski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.