Magyarország okot ad arra az optimizmusra, hogy a jobboldal megvédheti a gyermekeit

Ha nem tartjuk kordában az autoriter politikai mozgalmakat, akkor fel fogják borítani, tönkre fogják tenni az európai civilizációt. A modern kori baloldali, marxista mozgalom egyértelműen csak a hatalmon lévőket segíti, tönkreteszi az emberek szabadságát és az életminőségét – jelentette ki Rick Santorum volt amerikai szenátor és republikánus elnökjelölt a CPAC Hungaryn.

2024. 04. 26. 10:21
SZÁNTHÓ Miklós; MORAWIECKI, Mateusz
CPAC Hungary 2024 - Nemzetközi konzervatív konferencia Budapesten
Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha nem tartjuk kordában az autoriter politikai mozgalmakat, akkor fel fogják borítani, tönkre fogják tenni az európai civilizációt. A modern kori baloldali, marxista mozgalom egyértelműen csak a hatalmon lévőket segíti, tönkreteszi az emberek szabadságát és az életminőségét. Mégis akkor hogyan maradtak népszerűek? – tette fel a kérdést Rick Santorum volt szenátor és republikánus elnökjelölt a pénteki CPAC-en. Szerinte a gonosz akkor győzedelmeskedhet, ha a jó emberek nem tesznek semmit. Példaként említette a második világháborút, akkor lett Amerika a gonosz legyőzésével gazdaságilag és világpolitikailag sikeres, azonban elfelejtették, hogy mindezt Isten tette lehetővé.

Elfelejtettük Istent, azt hittük, hogy közös eredményeinkért mi magunk vagyunk felelősek. Elkezdtük elhagyni a közösségeinket, az egyházainkat, azokat az intézményeket, amelyek a maivá formálták társadalmunkat. Eltávolodtunk egymástól, magányossá váltunk, és boldog hitetlenségben és tudatlanságban éltük a napjainkat. Arrogánsan azt gondoltuk, hogy mi vagyunk a saját univerzumunk, világunk mesterei

– fogalmazott.

– Néhányan, köztük én is és más konzervatív keresztények, tradicionális amerikaiak felszólaltak ez ellen, de mások naivan átadták a baloldali iskoláknak és egyetemeknek a gyermekeiket, amelyek őrületes összegeket költöttek el erre az indoktrinálásra – fogalmazott Santorum. – Az emberek elkezdtek megbízni a híradókban, a részrehajló hírolvasókban, és a többség követte a szexuális forradalom tanait, és nem foglalkoztunk azzal, hogy hatvanmillió gyermeket mészároltak le. Mindeközben pedig meggyőztük magunkat arról, hogy mindennek nem lesz rossz hatása ránk és a gyermekeinkre – rögzítette a volt szenátor. Jelezte, hogy a konzervatív vezetők nagyrészt ebben az időben csak beszéltek, és közben a populáris kérdésekre helyezték a hangsúlyt, a gazdasági növekedésre, a biztonsági kérdésekre. 

Kiemelte, hogy a republikánus támogatóknak, akik szintén ezekben az elit baloldali képzőhelyeken tanultak, a hagyományos értékeik lassan baloldali értékekké váltak, és kulturális kérdésekben már nem értenek egyet a konzervatív jelöltekkel.

– Egyre többen kérdezik az Egyesült Államokban, hogy miért jöttem Magyarországra. Azt mondtam, hogy bár nem mindenben értek egyet a kormány gazdaságpolitikai vagy nemzetbiztonsági döntéseivel, de a legfontosabb értékekben mégis közös alapokon állunk. 

Én magam rendíthetetlenül küzdök a gyermekeinkért, és azt látom, hogy itt is ez történik, és itt győztek. A magyar kormány győzött ebben a kérdésben

– húzta alá Santorum. Jelezte, hogy Magyarország okot ad az optimizmusra, arra az optimizmusra, hogy a jobboldal megvédheti a gyermekeit.

A magányosság világában el tudom mondani, hogy nincsen semmi, ami nagyobb boldogságot és békét hozhat, mint a gyermekek. A konzervatívoknak mindig azt mondom, hogy ha meg akarjátok menteni az országotokat, akkor csináljatok valamit, amit a baloldal sosem fog, vállaljatok gyermekeket, és neveljetek belőlük erkölcsös embereket. Vigyétek templomba a gyermekeiteket! Ez azt jelenti, hogy nektek is templomba kell járnotok

– tette hozzá. Mint mondta a frontvonal teljesen világos, oldalt kell választanunk, az első harcot azonban nem Washingtonban vagy Brüsszelben vívjuk meg.

Első lépésként szerinte fontos megerősítenünk a saját hitünket, fontos elköteleződni házastársunk mellett, hogy igazságban tudjuk nevelni gyermekeinket. Így mi és az országunk is győzedelmeskedni fog

– emelte ki. 

Borítókép: A CPAC Hungary második napja a Millenárison 2024. április 26-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.