Orbán Viktor a svájci államfővel tárgyalt

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról, valamint a svájci–magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Forrás: MTI2024. 04. 19. 11:16
ORBÁN Balázs; HAVASI Bertalan; AMHERD, Viola; ORBÁN Viktor; CZUKOR József
Budapest, 2024. április 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) megbeszélést folytat Viola Amherd svájci elnökkel (b2) a Karmelita kolostorban 2024. április 19-én. Orbán Viktor mellett Havasi Bertalan, a kormányfõ sajtófõnöke (j5), Czukor József, Magyarország svájci nagykövete (j4) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (j3). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svájc örömmel tekint az uniós magyar soros elnökség elé, és kész a legszorosabb együttműködésre a féléves közös munka során – mondta a svájci elnök. Tárgyaltak gazdasági kérdésekről is, majd a világban egyre súlyosabbá váló háborús konfliktusok ügyét tekintették át – írja az MTI.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Viola Amherd svájci elnököt (b) a Karmelita kolostorban 2024. április 19-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Viola Amherd svájci elnököt a karmelita kolostorban 2024. április 19-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor és Viola Amherd szerint az izraeli–palesztin feszültséget hűteni kell, és a deeszkaláció érdekében kell dolgozni. 

A svájci elnök az ukrajnai háború kapcsán bemutatta a júniusban Svájcban megtartandó békekonferenciával kapcsolatos elképzeléseit.

Orbán Viktor elmondta: Magyarország minden békekezdeményezést támogat, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a béketárgyalásokat azonnali tűzszünetnek kell megelőznie.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j2) megbeszélést folytat Viola Amherd svájci elnökkel (b2) a karmelita kolostorban 2024. április 19-én. Orbán Viktor mellett Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke (j5), Czukor József, Magyarország svájci nagykövete (j4) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (j3) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.