Rákkal küzdő betegekkel találkozott Károly király + videók

Először jelent meg nyilvános eseményen III. Károly brit király, miután még év elején rákkal diagnosztizálták. Az uralkodó feleségével, Kamilla királynéval látogatott el kedden egy klinikára. A Buchkingham-palota múlt héten közölte, Károly király hamarosan visszatérhet hivatalos közéleti feladatainak ellátásához.

2024. 04. 30. 16:53
III. Károly brit király rákkal küzdő beteggel találkozik a londoni MacMillan Rákközpontban 2024. április 30-án. Fotó: Suzanne Plunkett Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jól vagyok – biztatta III. Károly brit király kedden a rákkal küzdő betegeket a londoni MacMillan Rákközpontban. Az uralkodóról februárban jelentek meg az első hírek, amelyek szerint rákos elváltozást fedeztek fel szervezetében, miközben januárban prosztatamegnagyobbodással kezelték. Az elmúlt időszakban a király távol maradt hivatalos közéleti feladataitól, a Buckingham-palota múlt héten tudatta közleményében, hogy hamarosan újra nyilvánosság elé állhat.

Károly király első nyilvános programja alatt feleségével, Kamilla királynéval kereste fel a rákkal küzdő betegeket kezelő klinikát, ahol a betegekkel is beszélgettek.

A páciensek többsége kemoterápiában részesül – számolt be a BBC brit közszolgálati média. A 63 éves Lesley Woodbridge-nek Károly király elmondta, aznap délután maga is fog kapni – orvosai szerint biztatók az eredmények a kezelés megkezdése óta. Az uralkodótól megkérdezték, örül-e, hogy visszatérhet lassan a nyilvánosság elé, a kérdésre vidáman felelt. Nem mulasztotta el azonban hangsúlyozni a szűrések fontosságát, mondván, a korai diagnózis életmentő lehet.

A kórházi látogatást hatalmas örömmel fogadták a britek, az uralkodói párt virágcsokrokkal várták érkezésükkor, Kamilla királyné pedig egy könyvvel és csokoládéval érkezett, amelyeket egy fiatal betegnek adott ajándékba.

Elismerően beszélt róluk a klinika vezérigazgatója, David Probert is, aki kiemelte, azzal, hogy a lift helyett a lépcsőt választották, szerinte még több energiát tudtak adni a gyógyulásra váróknak.

A királyi családban nem Károly király az egyetlen, aki rákos megbetegedéssel küzd. Kate Middleton, Katalin walesi hercegné márciusban állt nyilvánosság elé, hogy elmondja, daganatot diagnosztizáltak nála.

Borítókép: III. Károly brit király rákkal küzdő beteggel találkozik a londoni MacMillan Rákközpontban 2024. április 30-án (Fotó: AFP/Suzanne Plunkett)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.