Von der Leyen háborúzni akar

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is elkezdte a kampányát Németországban az Európai Parlamenti választásokra.

2024. 04. 13. 7:02
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EP brüsszeli épületében tartott sajtóértekezleten 2024. április 10-én, miután az EP elfogadta az Európai Unió új migrációs és menekültügyi csomagját.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EP brüsszeli épületében tartott sajtóértekezleten 2024. április 10-én, miután az EP elfogadta az Európai Unió új migrációs és menekültügyi csomagját. Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt akarjuk, hogy Európa meg tudja védeni magát. Ebben benne vannak a közös, európai fegyverkezési beruházások is. Ukrajna mellett állunk” – hangsúlyozta Ursula von der Leyen az alsó-szászországi Hildesheimben. Hozzátette, hogy a következő parlamenti időszakban elnökként az európai közös katonaság megerősítése lesz a legfontosabb feladata

Von der Leyen kifejtette azt is, hogy nem lát békés megoldást a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Bárki, aki úgy beszél és úgy viselkedik, mint Putyin, nem akar tárgyalni

– mondta. Sőt, hozzátette azt is, hogy szerinte az orosz elnök többet akar, mint Ukrajna már elfoglalt területeit. 

Ezen kívül a migránspaktumot is méltatta az Európai Bizottság elnöke, arról beszélt, szerinte jó, hogy az Európai Parlament szerdán elfogadta a menekültügyi egyezményt, és a csempészbandák elleni küzdelemre szólított fel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ezzel kapcsolatban arról beszélt korábban, hogy „mi, magyarok, legyen rajtunk bármilyen nyomás, szavazzanak is meg bármilyen migrációs paktumot az európai parlamenti képviselők, mi nem adjuk fel sem a fizikai határzárat, tehát védeni fogjuk a határt. És nem adjuk fel a jogi határzárat sem, nem tesszük lehetővé, hogy ide, Magyarországra illegális bevándorlók betegyék a lábukat sem délről, sem nyugatról, ez egészen biztos”.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EP brüsszeli épületében tartott sajtóértekezleten (Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.