Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Bíróság elé kell állnia, mert kritizálni merte az illegális migrációt

Raisa Blommestijn műsorvezető ellen eljárás indult Hollandiában, amiért kritizálni merte az illegális migrációt. A CPAC Hungary egyik előadójának asszisztense az ügyészség szerint a közösségi oldalon tett sértő megjegyzéseket.

Forrás: NOS2024. 05. 22. 13:08
Fotó: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Damoklész kardja lecsapott: idén augusztus 19-én csoportos becsületsértés miatt kell megjelennem a büntetőbíróság előtt.

– írja közösségi oldalán a holland jogfilozófus.

Raisa Blommestijn, az Ongehoord Nederland (ON) volt műsorvezetője ellen csoportosan elkövetett rágalmazás miatt indult eljárás. Az ügy egy tavaly májusban a Twitteren közzétett üzenetére vonatkozik – jelentette az ügyészség. Ebben nem szerepel a neve, de Blommestijn az X-en azt állítja, hogy róla van szó, írja a holland NOS.

Legyen világos: nincs szólásszabadság, ha a politikai tendenciák – mint például a migránsok erőszakoskodása, a népvándorlás és a tömeges migráció – kritizálása miatt idézést kap az ember.

Blommestijn 2022 óta volt az ON véleményműsorának, az Ongehoord Nieuwsnak az egyik műsorvezetője. Az év elején bejelentették, hogy kilép. Akkor a műsorszolgáltató azt közölte, hogy Blommestijnt többször is megkérték, hogy „óvatosan kezelje online megnyilatkozásait. A helyes újságírói magatartásról megoszlanak a vélemények. Ez más, mint a cenzúra”.

Blommestijn augusztus 19-én jelenik meg a bíróság előtt.

VLAARDINGERBROEK, Eva
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Raisa Blommestijn Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátor asszisztense, akivel a CPAC Hungaryn is részt vett.

Ahogy azt korábban lapunk is megírta, Eva Vlaardingerbroek budapesti előadásában arról beszélt, hogy „a fehér európaiakat egyre gyorsuló ütemben cserélik le a saját országukban, és ez a civilizációnk végét fogja jelenteni, ha nem fordítjuk meg a dolgokat”.

Később Vlaardingerbroek az X-oldalán osztott meg pár képernyőfotót, miszerint a YouTube törölte a felületre feltöltött beszédét, gyűlöletbeszédre hivatkozva. A liberális véleményterror most a munkatársára csapott le.

 

Borítókép: Raisa Blommestijn (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.