Kilakoltatják az ukrán menekülteket, hogy helyet csináljanak afgán, szíriai és török migránsoknak

Az ukrán menekülteknek azt mondták, hogy mindössze néhány hetük van arra, hogy elhagyják a lakásukat. A döntés 1700 embert érint.

Forrás: V4NA2024. 05. 31. 8:11
2023. október 11-én egy migráns az út szélén várakozik a kelet-németországi Forst közelében. (Fotó: JENS SCHLUETER / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor kitört az ukrajnai háború, és ukránok százezrei áramlottak Németországba, sok támogatást kaptak, most azonban az ukrán menekültek egyre inkább háttérbe szorulnak a migránsok miatt: 1700-an kaptak felszólítást, hogy hagyják el a szászországi Érchegységben lévő lakásukat, hogy helyet csináljanak az újonnan érkezetteknek – írja a RMX News.

A V4NA nemzetközi hírügynökség cikke szerint a járási hivatal Zschopau, Aue és Marienberg városokban 650 lakást elfoglaló ukrán menekültnek küldött felmondólevelet, amelyben közölték a bérlőkkel, hogy júliustól nem tartózkodhatnak a lakásban, vagyis mindössze néhány hetük maradt arra, hogy új lakhelyet találjanak.

Az ukránoknak Szíriából, Afganisztánból és Törökországból érkező migránsoknak kell helyet adniuk, akik jelenleg menekültügyi eljárás alatt állnak. A probléma, hogy a rendelkezésre álló menekültügyi lakások kilencven százaléka foglalt.

A levélben, amelyet az ukránok kaptak, az áll, hogy korábban figyelmeztették őket, hogy keressenek új lakásokat, és azt írták: 

Ezért ezúton felszólítjuk önöket, hogy haladéktalanul keressenek maguknak saját lakhatási lehetőséget, és június 15-én 12 óráig hagyják el a rendelkezésükre bocsátott lakást, ettől az időponttól kezdve a lakás használatát visszavonjuk.

Az ukrán háborús menekültek nem részesülnek menedékkérői ellátásban, hanem a német állampolgári ellátást vehetik igénybe. A státusuk hátulütője, hogy saját maguknak kell gondoskodniuk a lakhatásukról – írja a V4NA.

 

Borítókép: Egy migráns az út szélén várakozik a kelet-németországi Forst közelében (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.