Putyin már a győzelem ünneplésére készül, miközben óriási tömeg gyűlt össze Moszkvában + képgaléria + videó

Az orosz–ukrán háborúban zsákmányolt harci járműveket mutatnak be a közönségnek Moszkvában. Ekkora érdeklődésre talán még az elnök sem számított.

Forrás: Telegram2024. 05. 01. 17:09
Az orosz védelmi minisztérium hatalmas érdeklődés mellett megnyitotta a trófeafegyverek és felszerelések kiállítását a Győzelem Parkban Moszkvában.
Az orosz védelmi minisztérium hatalmas érdeklődés mellett megnyitotta a trófeafegyverek és felszerelések kiállítását a Győzelem Parkban Moszkvában. Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moszkvában a Poklonnaja-hegyen található Győzelmi Múzeumban megnyitották az orosz katonák által, az orosz–ukrán háborúban zsákmányolt fegyverek kiállítását, többek között a zaporizzsjai terület Rabotino és Malaja Tokmacska településein, valamint a Donyecki Népköztársaság Avgyijivka településén zsákmányolt trófeafegyverek és felszerelések kiállítását.

A harctéren semmilyen nyugati katonai felszerelés nem fogja megváltoztatni a helyzetet. Az ellenséget legyőzzük!

 – áll az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériumának Telegram-bejegyzésében.

Óriási tömegek kíváncsiak a háborúban zsákmányolt eszközökből felépített kiállításra, amely több tematikus zónára tagolódik. Információs standokon a gyártó országokról, a taktikai és műszaki jellemzőkről olvashatnak, valamint a zsákmányolás helyszíneiről és körülményeiről.

A nyitott területen az amerikai, brit, német, francia, svéd, finn, osztrák, török, ausztrál, dél-afrikai és ukrán gyártmányú katonai felszerelések több mint harminc példánya látható. A látogatók többek között megismerhetik az amerikai Abrams tankot, a német Leopard–2, a francia AMX–10 RC, a német gyártmányú Marder gyalogsági harcjárműveket, az amerikai Bradley-t is.

A történelem ismétli önmagát

– Az igazságban rejlik az erő, ez mindig is így volt. Ma ezekben a trófeákban érezzük az erőnket. Minél több van belőlük, annál erősebbek vagyunk. Több mint 80 évvel ezelőtt, 1943-tól 1948-ig a moszkvai Gorkij Kulturális és Szabadidőparkban kiállítást rendeztek a náci Németországtól 1941–1943-ban zsákmányolt trófeafegyverekből, amelyek közül az egyiket újra kiállították. Ez egy német páncéltörő önjáró tüzérségi Marder egység – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

A kiállítás a hónap végéig tekinthető meg, 10 és 20 óra között tart nyitva. A hagyományos győzelem napi felvonulást Moszkvában május 9-én tartják. A minisztérium megmutatta, hogyan szállították Moszkvába a zsákmányolt eszközöket. Erről korábban lapunk is beszámolt.

Ilyen sokan kíváncsiak a kiállításra már az első napon.

@africaonthemovenews ⚡️🇷🇺"Thousands of Moscovites and guests of the capital came to see the captured NATO vehicles on Poklonnaya Hill". #AfricaOnTheMoveNews🌍 ♬ son original - AfricaOnTheMoveNews🌍

Borítókép: Az orosz–ukrán háborúban zsákmányolt fegyverek kiállítása nyílt Moszkvában (Fotó: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.