Rendőrt késelt meg a marokkói migráns

Nemcsak a lakossággal, hanem a hatóságokkal szemben is egyre gátlástalanabbul lépnek fel az Olaszországban élő bevándorlók.

2024. 05. 09. 12:08
Illusztráció, eritreai migránsok 2015. június 11-én a milánói vasútállomáson. (Fotó: OLIVIER MORIN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset újra az észak-olasz nagyváros romló közbiztonságára irányítja a figyelmet, amelyről az elmúlt években már igen sokat cikkeztek a lapok. A híradások szerint az éjszaka egy afrikai migráns a milánói vonatállomáson támadta meg az utasokat. 

Kővel és egyéb tárgyakkal dobálta meg a sínek mellett várakozó személyeket és az álló vonatokat. Egy 55 éves nőt eltalált és súlyosan megsebesített. A sérültet azonnal a milánói kórházba szállították. Mivel a helyzet nem csillapodott, éjfél körül riasztották a hatóságokat. 

Ekkor két rendőri osztag is a helyszínre érkezett. Az afrikai férfi azonban magán kívül volt, semmifajta hajlandóságot nem mutatott együttműködésre. Végül taser bevetésével megpróbálták hatástalanítani, a férfi kabátja azonban felfogta a lövedéket. Ezt követően verekedés tört ki a bevándorló és helyszínre érkezett rendőrök között. 

A 37 éves marokkói három késszúrással a hátán súlyosan megsebesítette a 35 éves rendőrfelügyelő-helyettest. Az áldozatot azonnal kórházba szállították, ahol sürgősségi műtéten esett át, hogy megállítsák a támadás következtében kialakult erőteljes belső vérzését.

Az elkövetőt a letartóztatás után a San Vittore milánói börtönben helyezték el. Az ellenőrzést követően kiderült, hogy a 37 éves külföldi már szerepel a hatósági nyilvántartásban korábban elkövetett bűncselekmények miatt. Egyes források szerint a marokkói férfi illegálisan tartózkodik az ország területén. Ennek megerősítése tovább súlyosbítaná a helyzetet, hiszen újra a figyelem középpontjába állítaná az illegális bevándorlás máig megoldatlan problémáját. 

Matteo Piantedosi belügyminiszter tudatta, figyelemmel követi a kórházi ellátásra szoruló rendőrfelügyelő-helyettes állapotát.

Silvia Sardone, a Liga európai parlamenti képviselője a közösségi médiában hangsúlyozta, Milánó közbiztonsága drámaian megromlott, a baloldali városvezetés azonban tudomást sem vesz róla. Meglátása szerint a baloldali politika szítja az egyenruhások iránti gyűlöletet. 

A megdöbbentő agressziót Matteo Salvini kormányfőhelyettes is kommentálta Facebook-oldalán. A többszörösen büntetett előéletű marokkói megérdemli, hogy mielőbb visszaküldjék hazájába. Együttérzésem az életéért küzdő rendőrfelügyelő-helyettes, családja és kollégái iránt – írta.

Borítókép: Illusztráció, eritreai migránsok 2015. június 11-én a milánói vasútállomáson (Fotó: OLivier Morin / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.