Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szijjártó Péter: A szankciók nem működnek

„Minél kevesebb szankció, minél több együttműködés” – írta a magyar tárcavezető.

Forrás: Facebook2024. 05. 29. 10:48
SZIJJÁRTÓ Péter
Voks 24 - A Fidesz-KDNP választási fóruma Ráckevén Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel csúnyán elrontotta a háborúra adott választ, be kellene végre látni: a szankciók nem működnek. Erről írt a Facebookon a Belaruszban tartózkodó Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott:

Ezért a mi álláspontunk világos: minél kevesebb szankció, minél több együttműködés!

 

Most a szankciókkal nem sújtott területeken fokozzuk a gazdasági együttműködést Belarusszal. A gazdasági vegyes bizottság mai ülésèn aláírjuk a nukleáris együttműködésről szóló megállapodásunkat, emellett 92 vállalatközi találkozót is lebonyolítunk

– számolt be a közösségi médiában a miniszter.

Fokozzuk az együttműködést az agráriparban, mivel a tavaly 9,5 millió keltetőtojást követően most 420 ezer magyar naposcsibe érkezik az országba, a gyógyszeripar területén pedig már 95 magyar gyógyszer vásárolható az itteni gyógyszertárakban

– húzta alá a tárcavezető.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Fidesz–KDNP országjáró fórumának ráckevei állomásán 2024. május 28-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.