Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A migránsgyilkosság után radikális lépéseket követelnek

Késmentes zónákat alakíthatnak ki Németországban.

Forrás: Mandiner2024. 06. 06. 17:40
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a múlt héten egy iszlamista terrorista halálra késelt egy rendőrt – aki egyébként éppen a késelőt megállítani próbáló egyik „szélsőjobboldali” német férfit tartóztatta le –, a német politikusok azt követelik, hogy tiltsák be a nyilvános helyeken a késeket az országban – írta a European Conservative. A Mannheimban történt támadásban még hat másik ember sérült meg. 

Andrea Lindholz, a bajor Keresztényszociális Unió (CDU) parlamenti képviselője szerint ki kellene tiltani a késeket a nagy tömegeket befogadó helyekről. „Senkinek sincs szüksége ott olyan késekre, amelyek súlyos sérüléseket okozhatnak” – mondta Lindholz, amelyre a Mandiner hívta fel a figyelmet.

Lindholz követeléséhez csatlakozott Nancy Faeser, Németország baloldali belügyminisztere, aki korábban

a késes támadások számának ugrásszerű növekedése miatt késmentes zónákat követelt a tömegközlekedési eszközökön.

Az viszont nem világos, hogy mit lehetne még szigorítani a német fegyverviselési szabályokon. Németországban jelenleg is tiltott a 12 centiméteresnél hosszabb pengéjű kések viselése – bizonyos esetek kivételével – az ország büntető törvénykönyvei szerint.

Ennek ellenére a hivatalos statisztikák azt mutatják, hogy

Németországban 2022-ben naponta átlagosan 60 késes támadás történt.

Az ország küzd a növekvő migránsbűnözéssel, különösen a fiatal afgán férfiak részéről, akik az elmúlt években tömegesen érkeztek az országba. A migránsbűnözés kulcsfontosságú kérdés lesz az európai parlamenti választásokon szavazó szavazóknak is, amelyen közvélemény-kutatások szerint a jobboldali AfD az eddigi legjobb eredményt érheti el.

Borítókép: Egész Németország gyászolja a meggyilkolt rendőrt, akit egy migráns késelt halálra (Fotó: THOMAS FREY/DPA/DPA Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.