Megkéselték az AfD egyik képviselőjelöltjét + videó

Kedden késő este Mannheimben megkéselték a jobboldali Alternatíva Németországért egyik önkormányzati képviselő-jelöltjét.

Forrás: nw.de2024. 06. 05. 10:25
Gyászlobogóként fekete szalag van felerősítve egy rendőrautóra. A baden-württembergi belügyminiszter, Strobl (CDU) gyászlobogókat és egyperces néma csendet rendelt el a mannheimi késes támadásban meghalt rendőrre. emlékezve. Fotó: René Priebe Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Késsel támadtak az Alternatíva Németországért, az AfD egyik mannheimi önkormányzati képviselőjelöltjére kedden késő este. A férfi megsérült – tudta meg a német sajtóügynökség szerdán. Az elkövetőt letartóztatták. Az incidens 22.45  körül történt.

Markus Frohnmaier (AfD), az AfD baden-württembergi tartományi szövetségének társelnöke felszólal a Bundestag 157. ülésszakán. (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFPJonathan Penschek)
Markus Frohnmaier, az AfD baden-württembergi tartományi szövetségének társelnöke felszólal a Bundestag 157. ülésszakán. Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Jonathan Penschek

A mannheimi rendőrség hivatalosan csak délelőtt erősítette meg, hogy rendőri akció történt, de délelőtt tájékoztatást adnak. Az AfD kerületi szövetségének közlése szerint az incidens a piactér közelében történt. Az AfD jelöltje állítólag tetten ért egy plakátrongálót. 

Amikor szembeszállt az illetővel, az rátámadt, és késsel megsebesítette. Az AfD-s politikus egyelőre kórházban van, de csak vágásokat szenvedett. 

Az AfD baloldali szélsőségesek támadásáról beszélt – az információt hivatalosan még nem tudták megerősíteni. 

„Megdöbbentünk” – mondta Markus Frohnmaier, az AfD tartományi elnöke.

Borítókép: Gyászlobogóként fekete szalag van felerősítve egy rendőrautóra. A baden-württembergi belügyminiszter, Strobl gyászlobogókat és egyperces néma csendet rendelt el a mannheimi késes támadásban meghalt rendőrre emlékezve (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/René Priebe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.