A németek fele tart terrortámadástól a foci EB-n

A német lakosságnak csaknem a fele tart terrortámadástól a jövő pénteken rajtoló labdarúgó Európa-bajnokság alatt.

Forrás: MTI2024. 06. 05. 12:33
Nürnberg, 2024. június 3. A német válogatott tagjai felsorakoznak a Max Morlock stadionban a Németország-Ukrajna felkészülési labdarúgó-mérkõzés kezdete elõtt Nürnbergben 2024. június 3-án. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népesség körében tartott reprezentatív felmérésből kiderült, hogy 12 százalék rendkívül aggasztónak tartja a helyzetet, míg 35 százalék aggályosnak nevezte az Eb-rendezést biztonsági szempontból. 

A német Ilkay Gundogan (b) a Németország-Ukrajna felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a nürnbergi Max Morlock stadionban 2024. június 3-án. (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)
A német Ilkay Gundogan (b) a Németország–Ukrajna felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a nürnbergi Max Morlock-stadionban 2024. június 3-án. Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader

A megkérdezettek 24 százaléka kevésbé tart terrorcselekménytől, 12 százalék egyáltalán nem látja valószínűnek, 16 százalék pedig nem kívánt állást foglalni a témában.

Az Eb során mintegy 2,7 millióan látják majd a meccseket a stadionokban, 12 millióan pedig a szurkolói zónákból figyelik a közvetítéseket.

Érdekes eredménnyel zárult a lakosság érdeklődését felmérő vizsgálat is. Eszerint a németek 27 százalékát egyáltalán nem érdekli a kontinenstorna, 43 százalék kiemelt figyelemmel követi az eseményeket, 28 százalék pedig mérsékelten érdeklődőnek bizonyult.

 

Borítókép: A német válogatott tagjai felsorakoznak a Max Morlock-stadionban a Németország–Ukrajna felkészülési labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt Nürnbergben 2024. június 3-án (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.