Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Amerikai befektető az Oroszország elleni amerikai szankciók eltörlésére spekulál

Az Oroszországgal szembeni szankcióknak, köztük az amerikai hatóságok által a moszkvai tőzsdével szemben nemrégiben bevezetett korlátozásoknak csak rövid távú hatásuk van, és később feloldják őket – mondta Jim Rogers amerikai befektető a RIA Novosztinak adott interjúban.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 06. 29. 6:59
Illusztráció
Illusztráció Fotó: Tima Miroshnichenko / https://www.pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szankciókat feloldják, és a dolgok Oroszországban visszatérnek a normális állapotukba” – jelentette ki a szakértő. Az Egyesült Államok júniusban szankciókat vezetett be Oroszország pénzügyi infrastruktúrája, köztük a moszkvai tőzsde, a Nemzeti Elszámolási Központ és a Nemzeti Elszámolási Letétkezelő ellen. Ezt követően június 13-tól a moszkvai tőzsde felfüggesztette az amerikai dollár, az euró és a hongkongi dollár kereskedését. Június 14-én aztán az Egyesült Királyság is újabb szankciókat jelentett be. 

„A történelemből megtanultam, hogy a szankcióknak általában csak rövid idő alatt van jelentős hatásuk” – mondta a hírügynökségnek Jim Rogers, kommentálva Washington Moszkva elleni új szankcióit. Elmondta, hogy még mindig rendelkezik orosz értékpapírokkal, és reméli, hogy az ukrajnai konfliktus lezárása után ismét kereskedni fog velük. Rogers pontosította azt is, hogy milyen befektetései vannak a moszkvai tőzsdén, kijelentette, hogy továbbra is rendelkezik befektetésekkel az Aeroflotban, valamint más, „nagy és jól ismert orosz vállalatokban”.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels/Tima Miroshnichenko)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.