Gyilkosokat és erőszakolókat támogatnak az Izrael-ellenes tüntetők

Kikelt az Egyesült Államokban Izrael ellen tüntetők ellen Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy amerikai portálnak adott interjúban. Netanjahu a jövő hónapban beszédet mond az amerikai törvényhozás előtt.

2024. 06. 22. 16:43
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/AFP pool)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnálatosnak tartja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, hogy egy friss felmérés szerint a válaszadók mintegy húsz százaléka a Hamász palesztin terrorszervezetet támogatja Izraellel szemben az Egyesült Államokban.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

Kit támogatnak – ezeket a gyilkosokat, nők megerőszakolóit, csecsemők lefejezőit, ártatlan civilek felgyújtóit, túszok, köztük holokauszt-túlélők ejtőit

– fakadt ki Netanjahu az amerikai Punchbowl News portálnak adott interjúban.

A kormányfő abszurdnak tartja például a Melegek Gázáért (Gays for Gaza) kezdeményezést.

Ha meleg vagy Gázában, tarkón lőnek

– mutatott rá.

Az interjú egyik apropója Netanjahu jövő hónapban esedékes amerikai útja, amelynek során a tervek szerint beszédet mond majd a kongresszus előtt.

Néhány demokrata képviselő már bejelentette, hogy bojkottálják a július 24-re tervezett beszédet. Más képviselők, elsősorban a demokraták szélsőbaloldali szárnyából, pedig egyenesen ellenrendezvényekkel tervezik kifejezni az izraeli kormányfő iránti nemtetszésüket – értesült az Axios amerikai hírportál.

A demokrata képviselők szerint Netanjahu a republikánusok felé húz, a miniszterelnök azonban visszautasította ezt a feltételezést.

Nem vagyok pártos, nem vagyok republikánus vagy demokrata. Izraeli hazafi vagyok és az izraeli nép nevében beszélek

– szögezte le Netanjahu, hozzátéve, hogy beszédének célja a szilárd kétpárti amerikai támogatás biztosítása Izrael számára.

Borítókép: Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/AFP pool)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.