Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Háború előtti eksztázis uralkodik Nyugaton

Meg kell próbálni elmagyarázni Moszkva álláspontját a nyugati médiának – jelentette ki az orosz elnök szóvivője. Dmitrij Peszkov szerint háború előtti eksztázis van Nyugaton, s a sajtóban is diktált írások születnek.

2024. 06. 09. 15:16
Military training of Ukrainian Army's 22nd Infantry Brigade in Donetsk
Ukrán katona 2024. június 8-án (Fotó: JOSE COLON / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugati országok „háború előtti eksztázisba” kerültek, és emiatt szigorú cenzúrát vezettek be a média felett. Ezt mondta Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára a Pavel Zarubin újságíróval folytatott beszélgetésében.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a nyugati országok „háború előtti eksztázisba” kerültek. (Fotó: Evgenia Novozhenina / POOL / AFP)
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a nyugati országok „háború előtti eksztázisba” kerültek (Fotó: Evgenia Novozhenina/AFP)

Peszkov így kommentálta Moszkva döntését, hogy a nyugati média szerkesztőit meghívják a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való találkozóra, annak ellenére, is hogy ezekben a kiadványokban – szerinte – cenzúra uralkodik. Hozzátette: meggyőződése az is, hogy ezen sajtótermékek szerkesztéspolitikája nem szabad a szó legteljesebb értelmében.

Az orosz elnök sajtótitkára megjegyezte, hogy még az Egyesült Államok és Nagy-Britannia legelismertebb kiadványai is diktált anyagokat közölnek.

A háború alatt is fontos elmagyarázni az álláspontot

Arra a kérdésre, hogy van-e értelme ma kommunikálni a nyugati médiával, Peszkov igennel válaszolt. 

Meg kell próbálnunk elmagyarázni az álláspontunkat. Itt nem lehet megállni, állandóan pedálozni kell

 – magyarázta. Korábban arról is beszélt, hogy szerinte miért készülnek a németek háborúra Oroszország ellen. 

Mint arról lapunk is beszámolt, a szóvivő úgy fogalmazott, a németek mind Brüsszel, mind Washington kedvében akarnak járni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója a média képviselőivel a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF–2024) keretében zajlott.

Borítókép: Ukrán katona 2024. június 8-án (Fotó: Jose Colon/Anadolu/Anadolu az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.