Joe Biden megint elveszítette a kapcsolatot a valósággal + videó

Joe Biden ezúttal a G7-csúcson csinált magából bolondot a világ előtt.

2024. 06. 13. 19:23
Joe Biden amerikai elnök összeteheti a kezét, ha eltelik egy nap anélkül, hogy bohócot csinálna magából (Fotó: MTI/AP pool/Alex Brandon)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszországban tartják a világ legfejlettebb hét országának vezetői a háromnapos csúcstalálkozójukat. A G7-csúcson Joe Biden amerikai elnök ismét elmerült a saját kis világában, az erről szóló videó pedig percek alatt futótűzként terjedt el a világhálón. Joe Biden a G7-csoport többi vezetőjével a csúcstalálkozó egy külön programján vett részt. A mentálisan beszámíthatatlan Biden azonban egy ponton elcsatangolt a csoportjától. Miután Giorgia Meloni olasz miniszterelnök visszakísérte Bident a helyére egy közös fotóhoz, az amerikai elnök arckifejezéséről leolvashatták az emberek, hogy ő egy másik univerzumban járt éppen.

Joe Biden legutóbb Franciaországban, a normandiai partraszállás 80. évfordulóján szervezett ünnepségen égette le magát. Azon túl, hogy beszédében lényegében világháborús megjegyzéseket tett, az amerikai elnök ismét zavartan viselkedett – nem csoda, hogy az egész világ ismét rajta nevet. Joe Biden már akkor is zavartnak tűnt, amikor megérkezett az ünnepély helyszínére.

Az ünnepség egy pontján az amerikai elnök megpróbált leülni egy nem létező székre – vagy emésztési problémái akadtak.

A jelek szerint meglehetősen fárasztó lehet háborús beszédet mondani és olyan kijelentéseket tenni, amelyek arra utalnak, hogy a világ éppen Oroszországgal háborúzik – erre utal legalábbis az, hogy Joe Biden igencsak elfáradt, ugyanis az ünnepség alatt egyszerűen elaludt.

Bár még tartott a ceremónia, Joe Bident a felesége vitte el a helyszínről. A videót feltöltő X-felhasználó szerint a fentebb említett szituációban nem leülni próbált, hanem maga alá piszkított.

Az amerikai elnök több korábbi rangos eseményen is zavartan viselkedett, a szerencsétlenkedései pedig hamar bejárták az egész világot. Egy korábbi eseményen a sokak szerint mentális egészségi problémákkal küzdő elnök rendkívül zavartan balra fordult, megállt és úgy viselkedett, mintha nem lenne tisztában azzal, hogy hol van. A titkosszolgálat ezután a földről a jobb oldali színpadi kijárathoz vezette Bident, aki, engedve az egyértelmű utasításoknak, engedelmesen lecammogott a színpadról.  Az újabb szerencsétlenkedés persze futótűzként terjed az interneten.

Korábban, amikor részt vett az Öböl-menti Együttműködési Tanács csúcstalálkozóján, a jelek szerint kimerítő témákról kellett egyeztetnie a többi ország vezetőivel, ugyanis egy pillanatra behunyta a szemét, majd el is aludt a tanácskozás kellős közepén. Az internetre felkerült videók tanúsága szerint még akkor is majdnem elaludt, amikor ő maga beszélt.

Máskor pedig zavarodottságában kisétált egy televíziós interjúról.

Olyan is akadt, amikor  a súgógépről a neki szóló instrukciókat is felolvasta.

Egy másik alkalommal pedig a levegővel fogott kezet.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök összeteheti a kezét, ha eltelik egy nap anélkül, hogy bohócot csinálna magából (Fotó: MTI/AP pool/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.