Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Ő az első női elnökjelölt Iránban

Zohreh Elahian történelmet írt azzal, hogy ő lett az első nő, aki regisztrálhatott a közelgő előrehozott elnökválasztásra Iránban.

2024. 06. 02. 9:18
Zohreh Elahian, iráni konzervatív politikus, volt parlamenti képviselő mutatja személyi igazolványát a médiának, miközben megérkezik az iráni belügyminisztérium épületében lévő regisztrációs csarnokba, hogy regisztrálja magát elnökjelöltként az iráni előrehozott elnökválasztás harmadik napján, 2024. június 1-jén Teheránban, Iránban.
Zohreh Elahian, iráni konzervatív politikus, volt parlamenti képviselő mutatja személyi igazolványát a médiának, miközben megérkezik az iráni belügyminisztérium épületében lévő regisztrációs csarnokba, hogy regisztrálja magát elnökjelöltként az iráni előrehozott elnökválasztás harmadik napján, 2024. június 1-jén Teheránban, Iránban. Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MEHR iráni hírügynökség szombaton arról számolt be, hogy Zohreh Elahian történelmet írt azzal, hogy ő lett az első nő, aki regisztrálhatott a közelgő előre hozott elnökválasztásra Iránban. Ebrahim Raisi elnök életét követelő tragikus helikopterbaleset után írtak ki elnökválasztást az országban – olvasható az Almayadeen.net portálon.

„Kormányom mottója az egészséges kormány, az egészséges gazdaság és az egészséges társadalom” – idézték Elahian szavait a bejegyzése után.

Laridzsáni mellett az iráni Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács korábbi vezetője, Szaíd Dzsalili is jelöltként indul a közelgő választásokon. A forradalom és a köztársaság vezetőjének jelenlegi képviselőjeként a tanácsban kulcspozíciókat betöltő Dzsalili a külpolitikával kapcsolatos szilárd álláspontjáról híres, különösen a Nyugattal és az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások és kapcsolatok tekintetében – áll a tudósításban.

Mohammad Reza Sabbaghian és Abbas Moghtadaei parlamenti képviselők, valamint a reformista Mardom Salari párt vezetője, Mostafa Kavakebian és Ghodrat Ali Heshmatian szintén jelöltek.

Borítókép: Zohreh Elahian, iráni konzervatív politikus, volt parlamenti képviselő mutatja személyi igazolványát a médiának, miközben megérkezik az iráni belügyminisztérium épületében lévő regisztrációs csarnokba, hogy regisztrálja magát elnökjelöltként az iráni előre hozott elnökválasztás harmadik napján, 2024. június 1-jén Teheránban, Iránban. (Fotó: Morteza Nikoubazl/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.