Ami a szívén, az az arcán – Giorgia Meloni nem titkolja, mit gondol + videó

Az olasz miniszterelnök nem próbálja meg elrejteni érzéseit.

2024. 07. 12. 21:14
NATO 75th anniversary summit
Italian Prime Minister Giorgia Meloni attends a meeting of the NATO-Ukraine Council during the NATO 75th anniversary summit at the Walter E. Washington Convention Center in Washington, DC, on July 11, 2024. (Photo by SAMUEL CORUM / AFP)
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, egy Giorgia Meloni olasz miniszterelnökről készült videó ellopta a show-t a NATO washingtoni csúcstalálkozóján. A közösségi médiában elterjedt videón az látható, hogy a miniszterelnök fintort vág és keresztbe húzza a szemét, láthatóan csalódott amiatt, hogy Joe Biden amerikai elnök 20 percet késett a csúcstalálkozóról.

Nem először került elő azonban ilyen felvétel Meloniról. 

Láthatóan az olasz miniszterelnök meg sem próbálja eltitkolni, mit gondol.

Emlékezetes, néhány hete Emmanuel Macron váltott ki belőle érdekes reakciót, a G7-csúcstalálkozón, akkor az abortusz kérdése miatt szólalkozott össze a francia és az olasz fél. Sajtóhírek szerint Franciaország még a delegációk közötti megbeszélésen is hangsúlyozta, ragaszkodik ahhoz, hogy az abortusz szó mindenképpen szerepeljen a csúcstalálkozó zárónyilatkozatában. Az olasz elnökség azonban úgy döntött, hogy a hirosimai G7-nyilatkozatban erre a kérdésre már elegendő utalás volt, így nincs szükség a jelenlegi záródokumentumban az említésre. 

Emmanuel Macron felháborodásának adott hangot, Giorgia Meloni pedig megkérte francia kollégáját, hogy ne használja fel a G7-ek csúcstalálkozóját politikai kampányra.

Az akkor készült felvételen is látszik, hogy Macron nem lopta be magát Meloni szívébe.

Nem rejtette véka alá véleményét akkor sem az olasz miniszterelnök, amikor egy gyűlésen néhányan azzal provokálták, hogy a „Bella Ciao” baloldali mozgalmi dallal „köszöntötték”. 

Kedves pillanatai is voltak ugyanakkor az olasz miniszterelnöknek, láthattuk már kacsintani is.

Borítókép: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök részt vesz a NATO–Ukrajna Tanács ülésén a NATO 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban (Fotó: AFP/Samuel Corum)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.