Az EP-ben csak a háborúpártiak kerülhetnek pozíciókba

Csak azt fogják beválasztani, aki háborúpárti, másnak nincs esélye – mondta Gál Kinga, a Patrióták Európáért első alelnöke, miután a megalakult európai parlamenti szakbizottságokban nem osztottak a Patriótáknak fontosabb tisztségeket. A frakció több jogorvoslati lehetőségen is gondolkodik.

2024. 07. 23. 14:47
Gál Kinga Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Patrióták Európáért frakció sajtótájékoztatót tartott Brüsszelben, miután a megalakult szakbizottságok elnöki és alelnöki pozícióiból kizárták a pártcsalád képviselőit, minden írott és íratlan szabályt megsértve ezzel. 

A sajtótájékoztatón Gál Kinga, a Patrióták Európáért első alelnöke reagált arra, hogy az Európai Néppárt (EPP) és a baloldal háborúpárti koalíciója magának osztja a legfontosabb tisztségeket az Európai Parlamentben: 

Nem tudják elfogadni a nemzeti választások eredményét, és hogy a Patrióták Európáért frakció a harmadik legnagyobb erő lett. Ezért ma egy szégyenletes paktum alapján cselekedtek, hogy elvegyék a Patriótáktól az őket megillető pozíciókat. Megszegték az európai politika szabályait, a jogállamiságot, a demokráciát, sőt még a saját szabályaikat is. Ez azt mutatja, hogy csak akkor fontos nekik a demokrácia, amikor az a saját érdekeiket szolgálja

– mondta Gál Kinga, majd hozzátette, hogy minden rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőséget be fognak vetni, a Házbizottsághoz vagy az Alkotmányügyi Bizottsághoz is fordulhatnak, de akár az Európai Unió Bíróságáig is elmennek. 

Borítókép: Gál Kinga, a Patrióták Európáért első alelnöke (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.