Brutális pusztítást okozott a Beryl Texasban

Hurrikánként érkezett, de trópusi viharként tombol tovább az Amerikai Egyesült Államokban a Beryl.

2024. 07. 09. 7:37
Egy légi felvételen egy lerombolt ház látható a texasi Surfside Beachen 2024. július 8-án, miután a Beryl elérte a területet. (Fotó: Mark Felix / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ember meghalt, további milliók pedig napokig maradhatnak áram nélkül Texasban. Elérte a Beryl az államot, s át is vonul rajta. Hétfőn reggel 1-es kategóriájú hurrikánként érkezett az Egyesült Államok partjaihoz a Beryl, de később trópusi viharrá minősítették vissza. Texasba így is heves esőzést, erős szelet hozott és életveszélyes körülményeket teremtett.

Szeméttel borított partszakasz a Beryl névre keresztelt hurrikán elvonulása után Santo Domingóban 2024. július 3-án. (Fotó: MTI/EPA/EFE/Orlando Barría)
Szeméttel borított partszakasz a Beryl névre keresztelt hurrikán elvonulása után Santo Domingóban 2024. július 3-án (Fotó: MTI/EPA/EFE/Orlando Barría)

A hatóságok szerint két ember akkor vesztette életét, amikor fa dőlt az otthonukra.

Egy harmadik személy, a houstoni rendőrség egyik civil alkalmazottja akkor halt meg, amikor az árvízbe szorult egy autópálya felüljáró alatt – mondta John Whitmire houstoni polgármester.

A gondokat csak fokozza, hogy több mint 2,2 millió otthon és vállalkozás maradt áram nélkül Houstonban, az ország negyedik legnagyobb városában.

Borítókép: Egy légi felvételen egy lerombolt ház látható a texasi Surfside Beachen 2024. július 8-án, miután a Beryl elérte a területet (Fotó: Mark Felix / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.