Feltalálták a lakossági szemétlogisztika korszerű módját, a kukát

Természetes, hogy a világnak vannak olyan részei, ahol még nem terjedt el a kulturált szemétgyűjtés. Megtippelné, melyik kontinens, melyik ország, melyik város, ahol 2024-ben valakit jutalmaznak a kukás szeméttárolásért? Afrika? Ázsia?

2024. 07. 13. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ehhez a hírhez először is üljön le kényelmesen, mert úgysem hiszi el, hogy ez komoly.

Szemétforradalom van New Yorkban, ahogy Eric Adams demokrata polgármester megfogalmazta. És ehhez egy „látnokra volt szükségük” – tette hozzá. Jessica Tisch biztos volt, aki óriási erőfeszítéssel kitalálta a megoldást a zsákos utcai szeméttárolás helyett. A polgármester elmondta, hogy a városban elviselhetetlenül sok a patkány, és egyre szemtelenebbek, ezért is kellett megoldást találni. 

Mint ismert, eddig egyszerű fekete zsákokban dobták az utcára a szemetet. Az újonnan felfedezett megoldáshoz viszont át kell alakítani a szemétgyűjtő autókat is. És mivel Amerikában mindenki csak azzal foglalkozik, amihez ért, ezért a polgármester meg sem próbálta megtalálni a megoldást a problémára, hanem egy tanácsadó céget kért fel, nevezetesen a McKinsey-t, egyes források szerint alig több, mint másfél millió dollárért. 

Nem is maradt más hátra, mint hogy bemutassuk az új, hivatalos „NYC kukát”. Íme!

Az 50 dolláros hivatalos NYC kuka
Az ötvendolláros hivatalos NYC kuka

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.