A fosztogató, várandós roma nőket is megbüntetnék Olaszországban

A cigány maffia által működtetett zsebtolvajokkal is leszámolna az olasz kormány. A bűnszervezet ugyanis várandós és kisgyermekes anyákkal végezteti el a piszkos munkát. Arra kényszerítik a nőket, hogy turistákat fosszanak ki, helyieket lopjanak meg.

2024. 08. 13. 20:16
European Elections Campaign Italy 2024
Vice President and General Secretary of the Lega party, Matteo Salvini, is speaking during his speech on the last day of the European elections campaign in Rome, Italy, on June 6, 2024. (Photo by Tommaso Stefanori/NurPhoto) (Photo by Tommaso Stefanori / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Matteo Salvini Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypártok ígéretet tettek arra, hogy helyreállítják a megromlott közbiztonságot az olasz településeken, és ezalól a romák sem jelenthetnek kivételt. 

Az olasz nagyvárosok, különösen Milánó, Róma és Nápoly közbiztonságának megromlásához nemcsak a bevándorlók, hanem a cigányok is erősen hozzájárulnak. Az elmúlt években a baloldali kormányok semmit sem tettek, hogy felszámolják a külvárosokban elterülő cigány táborokat. A legfrissebb híradások szerint a koldulásra és zsebtolvajkodásra szakosodott cigányok ellen lépne fel a kormánypárti Liga. 

Nemcsak szigorúbb büntetésben részesítené az elkövetőket, de a várandós vagy kisgyermekes zsebtolvajokat is megbüntetné. Mindeddig ugyanis a törvény szabad utat adott azoknak az elkövetőknek, akik bizonyítani tudták, hogy gyermeket várnak vagy három évnél kisebb gyermekük van. 

A kisebb rablások elterjedése miatt radikális beavatkozást sürget a Matteo Salvini vezette kormánypárt. A közösségi oldalakon is elterjedtek videók, amelyeken látszik, hogy fiatal vagy várandós roma nők milyen technikákat alkalmaznak a kisebb lopásoknál. 

A sajtó egy döbbenetes esetről számolt be. Egy nőt 30 évnyi börtönre ítélt a bíróság a sorozatos lopások miatt, de tíz gyermeke van otthon, tehát sohasem fogja letölteni büntetését. 

Ez a nő azonban maga is áldozat, hiszen a maffia kényszeríti a bűncselekmény elkövetésére

– hangsúlyozzák a Liga politikusai. 

A Liga szerint az anyák számára fenntartott védett intézményekben kell elhelyezni őket, de semmiképpen sem szabad szabad utat engedni nekik. Csak így lehet megállítani kizsákmányolásukat. A Liga politikusai szerint a gyermekvárás nem jelenthet kibúvót a törvény alól, különben lehetetlen megfékezni a jelenséget. Annál is inkább, mivel a büntetlenség miatt már nemcsak tolvajkodásokba, hanem a kábítószer-kereskedelem hálózatába is beépítik a várandós vagy kisgyermekes nőket. Korábban a kisebb lopásokat kiskorúakkal végeztette a maffia, most azonban az anyákat kényszeríti a törvényellenes feladat elvégzésére. 

Borítókép: Matteo Salvini (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.