Izraeli légicsapásban meghalt Szíriában az Iszlám Dzsihád több tagja

Az izraeli hadsereg bejelentette szerdán, hogy likvidálta Szíriában az Iszlám Dzsihád palesztin iszlamista terrorszervezet több tagját.

2024. 08. 28. 20:53
A woman walks along an alley near graffiti showing the logo of the Palestinian Islamic Jihad movement at the Shatila camp for Palestinian refugees in the southern suburb of Beirut on November 7, 2023 amid ongoing battles between Israel and the Palestinian militant group Hamas in the Gaza Strip. (Photo by AHMAD AL-RUBAYE / AFP)
Az Iszlám Dzsihád logója egy graffitin Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat szerint a légicsapás a libanoni határ közelében végzett négy emberrel – három palesztinnal és egy libanonival –, akik ugyanabban a gépkocsiban utaztak.

Maga az Iszlám Dzsihád azt közölte, hogy három embere halt meg. A Hezbollah libanoni síita milícia pedig arról számolt be, hogy a negyedik az ő emberük volt – jelentette az AFP hírügynökség.

Az akciót Izrael azzal indokolta, hogy az egyik célszemély az Iszlám Dzsihád műveleti tervezője volt Szíriában és Libanonban. A Hezbollah nevében toborzott palesztinokat.

A szíriai hivatalos média nem számolt be semmilyen támadásról.

Borítókép: Az Iszlám Dzsihád logója egy graffitin (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.