Határozottabb fellépést vár Ukrajna partnereitől az orosz csapások után Kuleba

Hagyják jóvá a nagy hatótávolságú csapásokat és használják légvédelmüket a légterük közelében.

2024. 08. 26. 13:41
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. Fotó: AFP/Anadolu/Selcuk Acar
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma reggel Oroszország hatalmas rakéta- és dróncsapást intézett 15 ukrán régióra, elsősorban a kritikus polgári infrastruktúrát és energiarendszerünket célozva – adta hírül az X-en Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere.

Mint az ukrán külügyminiszter írta, polgári halálesetek és sérülések történtek, valamint az energetikai létesítményekben keletkezett kár.

Oroszország továbbra is gyáva háborút folytat civilek ellen, ami háborús bűnöknek minősül

– írta Kuleba. Mint kifejtette, az orosz támadásoknak nincs igazolása. Ezeket határozottan el kell ítélnie a nemzetközi közösségnek, és kézzelfogható lépéseket kell tenni.

Partnereink két konkrét döntést hozhatnak annak érdekében, hogy hamarabb véget vessünk az orosz terrornak

– tette hozzá az ukrán politikus. Először is – írta –, meg kell erősíteni, hogy Ukrajna nagy hatótávolságú csapásokat mérhessen minden orosz területen lévő legitim katonai célpontra. Másodszor pedig bele kell egyezniük abba, hogy a partnerek légvédelmi képességeit felhasználják rakéták és drónok lelövésére a légterük közelében.

E döntések egyike sem eszkaláló. 

„Ellenkezőleg, elriasztják Oroszországot, segítenek csökkenteni a terrort és az orosz támadások számát, valamint az ebből eredő áldozatokat. Cselekedj most, ne később. Segítsen életeket menteni” – zárta sorait Kuleba.

 

Borítókép: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (Fotó: AFP/Anadolu/Selcuk Acar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.