Beismerte Biden, hogy becsapta az amerikaiakat

Nem csökkentette az inflációt, inkább a Biden-kormányzat zöld programjának megvalósítására szolgált a hétszázmilliárd dolláros inflációcsökkentési törvény (IRA) – ismerte be Joe Biden amerikai elnök.

2024. 09. 06. 7:40
Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/CONSOLIDATED NEWS PHOTOS pool/Annabelle Gordon)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismerte Joe Biden amerikai elnök, hogy becsapta az amerikaiakat: a hétszázmillió dolláros úgynevezett inflációcsökkentési törvény (IRA) valójában teljesen más célokat szolgált – írja a Breitbart amerikai hírportál.

A program keretének több mint fele, 369 milliárd dollár a zöldenergiával kapcsolatos programokra ment.

Biden szerint a törvényt rosszul nevezték el, a Wisconsin állambeli Westbyben tartott beszédében már „minden idők legjelentősebb klímaváltozási törvényeként” hivatkozott rá. Annak kellett volna neveznünk, ami valójában volt – ismerte el a demokrata elnök.

Az inflációcsökkentési törvényt már megszületése idején is sokan támadták, Larry Kudlow, aki a Trump-kormányzat idején a Nemzeti Gazdasági Tanács igazgatója volt, akkoriban úgy fogalmazott, hogy a jogszabályban egy vessző sincs, ami elősegítené a gazdasági növekedést.

A törvény a szenátusban csak Kamala Harris alelnök ügydöntő szavazatával csúszott át.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/CONSOLIDATED NEWS PHOTOS pool/Annabelle Gordon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.