Folytatja a tisztogatást Zelenszkij?

Ukrán sajtóhírek szerint megszabadulna a katonai hírszerzés vezetőjétől, Kirilo Budanovtól Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

2024. 09. 30. 11:18
Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője
Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan távozhat posztjáról Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője – számol be róla az NV ukrán hírportál. A lap forrása szerint Budanov utódát már ki is választhatták.

A 38 éves Budanov 2020 augusztusa óta vezeti az ukrán katonai hírszerzést. Az orosz–ukrán háború alatt a HUR több sikeres műveletet is végrehajtott az oroszok ellen, többek között orosz hajókat semmisített meg a Fekete-tengeren, valamint lőszerraktárakat támadott.

Az NV-nek nyilatkozó Szerhij Rahmanyin parlamenti képviselő szerint Budanov esetleges leváltásának hátterében a hírszerzési főnök és Andrij Jermak, az elnöki hivatal vezetője közötti feszült viszony állhat.

A találgatások szerint az 55 éves Oleh Ivascsenko, az ukrán külföldi hírszerző szolgálat jelenlegi vezetője veheti át Budanov helyét a HUR élén – írja az Euromaidan Press ukrán hírportál.

Borítókép: Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője (Fotó: NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.