Ismét medve támadt emberre Erdélyben

Medve támadt két emberre, egy 14 éves állapotos lányra és egy 68 éves férfire vasárnap este az erdélyi Brassó megyében, mindkét áldozatot több sérüléssel szállították kórházba – írta a Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján a News.ro.

Forrás: MTI2024. 09. 22. 21:23
Egyre több a medvetámadás Romániában
Egyre több a medvetámadás Romániában Fotó: Biosphoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az incidens vasárnap este történt Krizba (Crizbav) településen, a helyszínre egy rohammentő és két mentőautó, valamint a csendőrség is kiszállt.

Az egyik áldozat egy 14 éves lány, aki hat hónapos terhes, őt több, a jobb veséje környékén szerzett sérüléssel szállították a brassói szülészetre. A másik áldozat egy 68 éves férfi, akit a fején sebesített meg súlyosan a nagyvad, őt a brassói megyei kórházba szállítják, ott látják el sebeit 

– írta az ISU közlése alapján a hírportál. A hatóságok szerint mindkét áldozat eszméleténél volt, amikor a mentősök ellátták őket.

A hatóságok telefonos RO-Alert riasztást adtak ki a településen lakóknak, figyelmeztetve őket a veszélyre. Az ISU a medvetámadás körülményeiről egyelőre nem adott tájékoztatást.

Romániában az elmúlt hónapokban több hasonló medvetámadás is volt, szeptember elején Máramaros megyében, egy héttel korábban Beszterce-Naszód megyében támadt emberre medve. Az észak-erdélyi megyében nem sokkal előtte is volt egy hasonló eset, a Hargita megyei Csatószegen pedig augusztusban két alkalommal is emberre támadt egy nagyvad, amelyet végül sikerült kilőni.

Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.