Kilőtték a ballisztikus rakétát, Amerika reagált

Észak-Korea egy héten belül másodszor lőtt ki ballisztikus rakétát.

2024. 09. 18. 8:18
Egy férfi 2024. szeptember 18-án egy szöuli vasútállomáson elmegy a televízió képernyője mellett, amelyen egy észak-koreai rakétakísérletről készült felvételt mutattak be (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea több rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a keleti partja felé – közölte Dél-Korea és Japán néhány nappal azután, hogy Phenjan bemutatta urándúsító létesítményét, és megfogadta, hogy bővíti nukleáris arzenálját. A rakéták a Phenjantól északra fekvő területről szálltak fel, és mintegy 400 kilométert repültek – közölte a dél-koreai katonai vezetés, de azt nem részletezte, hány rakétát indítottak és hol landoltak.

Elítéljük Észak-Korea rakétakilövését, és egyértelmű provokációnak tekintjük, amely súlyosan veszélyezteti a Koreai-félsziget békéjét és stabilitását

 – áll a közleményben.

Körülbelül 30 perccel a rakéta első bejelentése után a japán parti őrség jelentette, hogy Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki – írja a Reuters. A japán védelmi miniszter kijelentette, hogy a rakéták közül legalább egy Észak-Korea keleti belső partja közelében landolt.

Az Egyesült Államok Indo-csendes-óceáni Parancsnoksága is tudott a kilövésekről, és konzultált Szöullal és Tokióval.

Borítókép: Egy férfi 2024. szeptember 18-án egy szöuli vasútállomáson elmegy a televízió képernyője mellett, amelyen egy észak-koreai rakétakísérletről készült felvételt mutattak be (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.