Magyarország nem szerepel az oroszok listáján

Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök jóváhagyta azon országok listáját, amelyek Oroszország szerint olyan romboló nézeteket képviselnek, amelyek ellentétesek az orosz szellemi és erkölcsi értékekkel. A dokumentumban 47 ország szerepel.

Forrás: TASZSZ2024. 09. 24. 7:58
Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök
Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosságra hozta Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök azoknak az országoknak a listáját, amelyek Oroszország szerint olyan romboló nézeteket képviselnek, amelyek ellentétesek az orosz szellemi és erkölcsi értékekkel – számol be róla a TASZSZ orosz hírügynökség.

A listán 47 ország és terület szerepel, amelyek „olyan politikát folytatnak, amely romboló neoliberális ideológiai attitűdöket kényszerít ki, s amelyek ellentétesek a hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékekkel". Felkerült többek között az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország és Japán is.

Az EU-tagállamok közül Szlovákia és Magyarország nem került fel a listára, valamint kimaradt a NATO-tag Törökország is.

Oroszország két másik listát is vezet a barátságtalan államokról. Az első listát 2021 tavaszán hagyták jóvá, és csak két ország – az Egyesült Államok és a Cseh Köztársaság – szerepelt rajta. Számukra a diplomáciai képviseletek munkájára vonatkozó korlátozásokat vezettek be.

A második listát 2022 márciusában hagyták jóvá, és ugyanezen év júliusában és októberében frissítették. Az ezen a listán szereplő államokkal folytatott ügyleteket különleges módon kell végrehajtani, és jelenleg 46 ország és terület szerepel rajta: az összes uniós tagállam, valamint Ukrajna, Montenegró, Svájc, Albánia, Andorra, Izland, Liechtenstein, Nagy-Britannia, Monaco, Norvégia, San Marino, Észak-Macedónia, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, Mikronézia, Új-Zéland, Szingapúr és Tajvan.

Borítókép: Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.