Megszállnák a migránsok Olaszországot

Október végén döntés születik arról, hogy Matteo Salvininak börtönbe kell-e mennie, amiért megvédte hazáját és a kontinenst az illegális bevándorlóktól. Országszerte szolidaritási megmozdulások voltak a hétvégén. Több mint hétszáz téren gyűjtöttek aláírást Olaszországban.

2024. 09. 30. 11:15
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, közlekedési és infrastrukturális miniszter sajtótájékoztatón Rómában (Fotó: AFP)
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, közlekedési és infrastrukturális miniszter sajtótájékoztatón Rómában (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengetegen csatlakoztak a kezdeményezéshez, olyanok is, akik nem tartóznak a Liga szavazóbázisához, sőt még baloldali nézőpontot vallók és olyan bevándorlók is, akik engedéllyel tartózkodnak Itáliában, és úgy vélik rendre és biztonságra van szüksége az országnak. Egyre többen állnak ki Salivni mellett, akik úgy gondolják, a baloldal valójában az illegális bevándorlás előtt nyitná meg a kapukat, ezért állítják a bírák elé a volt belügyminisztert. 

Kétségtelenül precedensértéke lenne, ha elítélő döntés születne. Salivni Rómában személyesen is köszöntötte támogatóit. A helyszínen úgy nyilatkozott az újságíróknak, hogy Olaszország már így is tele van bűnözőkkel. Az olasz pályaudvarok közbiztonságát képtelenség garantálni a bevándorlók miatt. A Liga főtitkára hangsúlyozta: a bűnözőktől védte meg hazáját és Európát. 

Úgy fogalmazott: Olaszország és Európa végét jelentené, ha a bíróság börtönbe zárna egy minisztert. Továbbra is jelezte, büszkén vállalja, amit a hazájáért tett. Ha elmarasztaló bírósági döntés születne, akkor azzal azon állampolgárok akaratát ítélnék el, akik azt kérték a volt belügyminisztertől, hogy ellenőrizze, ki léphet be az országba és ki nem. 

Ha ez a jövőben bűncselekménynek számít, akkor annak az lesz a következménye, hogy az illegális bevándorlók megszállják Olaszországot.

Ez a nyugati kultúra és a kontinens stabilitásának végét jelentené. Salvini végül azt is elmondta, Olaszországot a bűnözőktől kellene megtisztítani, nem pedig még több bevándorlónak megadni az állampolgárságot. Sőt azoktól a külföldiektől is vissza kellene vonni, akiket bűncselekmény elkövetésén érnek Itáliában. 

Nagy a készülődés az október 6-án megrendezendő pontidai párttalálkozóra, ahová kétszáz autóbusz indul az ország különböző pontjából. Az eseményen több jobboldali szövetséges is felszólal, köztök Orbán Viktor magyar miniszterelnök. 

Matteo Salvini a Facebook-bejegyzésben köszönte meg a támogatást. 

Az Olaszország hétszáz terén összegyűlt emberek közelsége és bizalma a legszebb válasz, amit csak kaphattam, amiért belügyminiszterként megvédtem az olasz határokat

 – írta a közösségi médiában a Liga főtitkára.

 

Borítókép: Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, közlekedési és infrastrukturális miniszter sajtótájékoztatón Rómában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.