Megszólalt az orosz külügy Észak-Korea nukleáris leszereléséről

Oroszország kapcsolata Észak-Koreával az Ukrajna elleni háború kezdete után lett szorosabb mind diplomáciailag, mind katonailag.

Forrás: MTI2024. 09. 26. 21:31
G20 Foreign Ministers' Meeting in New York
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moszkva túlhaladott, lezárt ügyként tekint már arra, hogy el kell érni Észak-Koreánál atomfegyvereinek leszerelését, mert megértette, hogy Phenjan a nukleáris fegyvereit védelme alapjának tartja – írta az ENSZ Közgyűlése ülésszakán tartózkodó Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön minisztériuma honlapján kérdésre válaszolva.

Hozzátette, hogy Oroszország Észak-Korea mellé áll, ha az Egyesült Államok Dél-Koreával és Japánnal elindítana valamilyen közös akciót Phenjan elrettentése céljából.

Ugyanis az az egész térségre súlyos fenyegetést jelentene

– szögezte le. Oroszország kapcsolata Észak-Koreával az Ukrajna elleni háború kezdete után lett szorosabb mind diplomáciailag, mind katonailag. Ukrán szakértők azt állítják: bizonyítékaik vannak arra, hogy Oroszország észak-koreai rakétákat is bevetett Ukrajna ellen. Moszkva és Phenjan viszont tagadja, hogy az előbbi kapott volna fegyvert ez utóbbitól.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.