Zaharova belerúgott az amerikai elnökjelöltekbe

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a TASZSZ hírügynökségnek adott interjúban kifejtette, hogy az Egyesült Államokban zajló választási kampány „pokoli show-vá” és „Halloween”-né változott.

Forrás: TASZSZ2024. 09. 08. 11:27
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zaharova az Egyesült Államok politikai eseményeit abszurdnak nevezte. „Miért is kellene mindig az ő kliséik alapján működnünk?” – tette fel a költői kérdést a szóvivő. „Milyen kampány ez? Inkább egy, bocsánat, Halloween-szerű esemény. Mert ezek nem azok a jelöltek, akik a pozícióikat képviselik. Ez egy abszolút őrület, egy szörnyű abszurd színház, ahol nincs helye sem választási programoknak, sem érdemi vitáknak, sem pedig méltányos párbeszédnek. Itt csak kompromittáló anyagok, agresszió és sértések vannak” – mondta el a diplomata.

„A közvélemény már nem is veszi komolyan Harrist vagy Bident” – tette hozzá. Zaharova elmondta, hogy szerinte a kampány arról szól, hogy a versengő jelöltek egymás fejére olvassák a hibáikat, korrupciós ügyeket és egyéb vétkeiket. „Ez nem vita, ez nem választási verseny. Ez valamiféle pokoli show” – foglalta össze Zaharova.

Zaharova sem tett mást, csak beállt Putyin mögé a sorba, ahogy korábban megírtuk, hogy Dmitrij Medvegyev is páros lábbal szállt bele mindkét jelöltbe

„Biden volt a favoritunk, de kiesett a versenyből. Azt javasolta, hogy minden támogatója Harrist támogassa, így mi is őt fogjuk támogatni” – mondta ezt megelőzően Vlagyimir Putyin orosz elnök. 

Putyin szerint Donald Trump amerikai elnökként annyi szankciót vezetett be Oroszországgal szemben, amennyit előtte egyetlen elnök sem vezetett be. „De a választás az amerikai népen múlik” – tette hozzá.

Borítókép: Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.