Elismerően nyilatkozott Elon Musk Orbán Viktor ötletéről

Elon Musk dicsérő szavakkal illette Magyarország döntését, hogy az illegális migránsokat busszal küldjék Brüsszelbe.

Forrás: Lenta.ru2024. 10. 04. 15:31
Elon Musk
Elon Musk Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk amerikai üzletember a támogatását fejezte ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ötletéről, hogy az illegális migránsokat buszokkal vigyék Brüsszelbe – közölte a Lenta.ru. A SpaceX alapítója erről az X nevű közösségi oldalon írt:

Jó ötlet

– reagált a hírre Elon Musk.

Augusztusban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy amennyiben Brüsszel be akarja fogadni a migránsokat, akkor Budapest elintézi, hogy oda is kerüljenek: buszokkal fogják az illegális bevándorlókat Brüsszelbe szállítani. Az Európai Bizottság képviselője, Anitta Hipper szerint ennek az ígéretnek a megvalósítása sérti az Európai Unió törvényeit, bár a migránsok buszoztatása nem új keletű megoldás

Gulyás Gergely ezt megelőzően azt is kijelentette, hogy Magyarország nem enged az Európai Unió pénzügyi zsarolásának, és nem változtat migrációs politikáján. Hangsúlyozta: igazságtalan az Európai Bíróság döntése, amely szerint Magyarország megsértette az uniós jogot azzal, hogy korlátozásokat vezetett be az illegális migránsok kezelése kapcsán, hazánkra pedig kétszázmillió eurós bírságot szabott ki, amely naponta újabb egymillió euróval növekszik, ha a jogsértés továbbra is fennáll.

 

Borítókép: Elon Musk (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.