Itt van Katar válasza a közel-keleti háborúra

Izrael Libanon elleni támadása biztonsági szempontból a szakadék szélére sodorta a közel-keleti régiót – jelentette ki Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír, aki a nap folyamán fogadta Maszúd Peszeskján iráni államfőt Dohában.

Forrás: MTI2024. 10. 02. 21:24
Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír
Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katar felszólította a nemzetközi közösséget, hogy vállaljon felelősséget és támogasson minden olyan erőfeszítést, amely a közel-keleti helyzet elmérgesedésének megakadályozását szolgálja. A katari emír kiemelte azt is, hogy Katar továbbra is részt kíván venni az Izrael és az érintett palesztin szervezetek közti közvetítésben.

– A közvetítés a mi stratégiai döntésünk, s nem hagyunk fel erőfeszítéseinkkel, hogy megfékezhessük a Gázai övezeti háborút

– mondta, hozzátéve, hogy az izraeli–palesztin konfliktus kétállami megoldása a régió békéjének kulcsa. Peszeskján újfent azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben Izrael bármilyen módon lépéseket tesz Iránnal szemben, a viszontválasz még súlyosabb lesz. Mint mondta, az Egyesült Államoknak és az európai országoknak figyelmeztetniük kellene Izraelt, hogy ne ássa alá a régió stabilitását.

– Mi is biztonságot és békét szeretnénk. Izrael gyilkoltatta meg Haníjét Teheránban

– mondta az iráni elnök a Hamász palesztin szélsőséges szervezetet vezető Iszmáil Haníje halálára utalva. Peszeskján szerdán érkezett hivatalos látogatásra Katarba, ahol másnap az Ázsiai Együttműködés Párbeszéde résztvevőinek harmadik csúcstalálkozóján vesz részt.

Borítókép: Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.